Iar pute dinspre presa

Uh- ah! Cam frige relatia dintre presedintele Consiliului Judetean Cluj cu o parte a presei locale.

Cert e ca si-au scos sabiile pe bloguri, facebook, twitter si site-uri.

Abia astept sa vad pina unde se va ajunge. Cred ca e doar un alt  efect al protestelor stradale care, asa cum bine puteti vedea la televizor, a dus la   polarizarea  activitatii jurnalistilor “care stiu ce-i aia meserie”. E foarte clar cine scrie cu portacaliu si cine cu rosu si galben.

Bleah! Sa va dea in gat pe toti! Meseriasilor!

[facebook_ilike]

Share

Protest pro Arafat la Cluj

Astăzi la Cluj aproximativ 100 de persoane au participat la mitingul de susţinere pentru  medicul Raed Arafat. Probabil ştiţi deja istoria acestei poveşti: Medicul Raed Arafat critică proiectul Legii Sănătăţii aflat în dezbatere publică, are un schimb de replici cu preşedintele Traian Băsescu şi a doua zi îşi dă demisia din funcţia pe care o deţinea în Ministerul Sănătăţii. Opoziţia face din asta tema săptămânii. Apar protestele antiguvernamentale şi antiprezidenţiale în ţară Cluj, Târgu Mureş(participare masivă), Bucureşti, etc. Traian Băsescu anunţă la televizor pe un ton reproşator la adresa poporului  că cere retragerea proiectului Legii Sănătăţii (vineri). Protestele continuă şi astăzi (sâmbătă)

Astăzi la Cluj  Piaţa Unirii era înconjurată strategic cu dube ale Poliţiei si Jadarmeriei şi de echipaje ale forţelor de ordine.  În piaţa erau prezente cam o sută de persoane şi foarte multă presă. Cei drept, mă aşteptam ca numărul participanţilor să fie mai mare. Cel mai vocal era grupul pro Roşia Montană care pe lângă lozincile antiprezidenţiale au strecurat şi cîte un Salvaţi Roşia Montană!.

Mă întreb dacă toate aceste lucruri înseamnă sau nu deşteptarea spiritului civic la români. Nu s-a ieşit aşa masiv  în strada  când s-au redus salariile bugetarilor, nici când s-a adoptat Legea Educaţiei. S-a ieşit în stradă şi atunci , mai ales în Capitală, dar Legile şi deciziile contestate au mers mai departe. Acum însă Legea a fost retrasă!!

Cert e că acum, la fel ca în 1989 totul a plecat de la un om. Atunci de la Laszlo Tokes, acum de la Raed Arafat (Arafat-Român Adevărat! se scanda azi la Cluj). Mi-e clar că avem nevoie de modele. De persoane care stau drept  indiferent de ce se întâmplă în jur.

Am făcut câteva fotografii în piaţă să vedeţi şi dubele şi protestatarii.

[facebook_ilike]

 

Share

Marketingul lui peşte

Bun gasit in nou an.

Cred ca v-ati saturat de articolul cu “jurnalistii adevarati” care stiu ce-i aia o stire. Oameni care poseda intregul adevar al meseriei de jurnalist,  si care n-ar vinde Doamne Fereste! o intreaga redactie pentru 500 de euro publicitate pe site. Da de unde !

Se simte o mega inversunare pe seama apropiatelor alegeri  incat ti-e greu sa-ti dai seama ce e real dupa  ceea ce scriu gazetele.  Si daca cititi pina la capat o sa vedeti ca in presa scrisa, fie ea si publicitar lucrurile nu sunt cu mult diferite.

Astazi m-am distrat copios de retalileri clujeni (cuvint la moda!) care imi infunda saptaminal cutia postala cu ziare cu produse. Ghinionul meu e ca am o cutie postala mare si sigura, asta pentru ca nu mai vreau sa ramin fara revista National Geographic la care sunt abonat. Asa ca postasii de ocazi imi indeasa in cutie un vraf de astfel de ziare. Pe scurt azi am primit : doua exemplare similare de la magazinul Jysk, patru (da patru!) exemplare similare de la Kaufland cu anexa gastro cu tot, trei exemplare identice de la Real, doua de la Billa, doua de la Cora si unul infoliat de la Metro. Castiga asadar, detasat,   magazinul Kaufland.

Ideea e ca eu nu le citesc pe astea niciodata. Nu ma intereseaza marfurile promovate de ei. Cumpar produse alimentare ca tot omu la sfirsit de saptamina, incerc sa fac slalom printre E-urile mezelurilor dar nu sunt un shopaholic care sa compare preturile si sa fuga de la Bila la Kaufland si apoi la Real ca intr-un loc e mai ieftin zaharu, dincolo untul iar portocalele sint mai ieftine dincoace. Asa ca aceste minunate foi colorate ( dai incolo de copaci taiati pentru maculatura) sfirsesc in pubela pentru “fractia uscata”

Dar, am aruncat un ochi pe foita de la Jysk. Uneori au piese faine de mobilier…Si am descoperit asta:

Daca va uitati atent la ultimul rind vedeti ca acolo scrie NE CEREM SCUZE DACA PRETURILE SAU DENUMIRILE DIN ACEST PLIANT NU CORESPUND CU CELE DIN MAGAZIN!

Pai daca e asa de ce Dumnezeu le mai trimiteti? Daca vad un produs acolo si ma hotarasc sa-l cumpar, ce trebuie sa fac? Sa iau de doua ori mai multi bani la mine sau mai putini? Daca imi doream un scaun rosu si ele se fabrica numai pe verde?

Asa ca dati inainte cu marketingul vostru de doi lei si bagati hirtii in cutiile de posta. O sa va creasca sigur vinzarile. Smart guys ce sunteti!

[facebook_ilike]

Share