Muzicale

Aveam vreo 5 sau 6 ani cand intr-un apartament din cartierul Manastur al Clujului eram avertizat de tata sa umblu incet prin camera,  sa nu sara acul de la pick-up. In apartamentul doctorului Dan Igretiu (fost baterist la Chromatic-trupa din care a pornit apoi Semnal M) tata, unchiul meu si Dan Igretiu copiau pe banda de magnetofon discuri cu Smokey, Led Zeppelin , Abba si Boney M. Ma speria putin sonoritatea dura de pe Made in Japan al celor de la Deep Purple dar, acesta era mediul sonor in care ma invarteam.

Asa ca nu ma mir ca astazi colectionez muzica si ascult cu atentie aproape tot ce imi cade in mana. Mai putin pacanelele si manelele. Nu ma mir nici ca in clasa a noua mergeam la ore de tobe cu maestrul Lucian Păiș. Sau, ca acum imi omor nervii cu un bass Ibanez :). Nu am ajuns la perfectiune dar nu pot sta departe de instrumente si sunete. Acum cand scriu ascult Edo Castro-Sacred Grafitti din 2010. Foarte bun albumul!

Apropo. Foarte buna vocea de pe piesa Casablanca! E un negru masiv care canta cu o voce de Barry White ceva Casa..Casablanca, oooo. Dar partea instrumentala e un mare ZERO. O fraza pusa in loop si care se cheama muzica. Pentru piesa asta nici macar nu trebuie sa cunosti notele muzicale. Dar, se vinde!! 🙁

M-am hotarit sa va impartasesc parerile mele despre albumele pe care le cumpar. Am scris pe blog despre cum ma plimb uneori  prin Oser si caut muzica. Sambata trecuta am cumparat asta, cu doi lei (negociat de la trei 🙂 )

Cum era sa-l las acolo pe cel care a inventat riff-ul pe chitara electrica? Dupe ce l-am vazut pe DVD-ul Celebration Day lansat in noiembrie 2012? La doar doi lei!?

Discul are 13 piese din care remarc piesa a patra Writes of Winter si piesa a 11-a, un mix din Custard Pie si Black Dog de la Zep.

Nu e tocmai ceea ce asteptam pentru ca imprimarea (poate microfoanele de la acea vreme sau masterizarea discului sunt de vina) e cam seaca. Nu are amplitudine si greu iti dai seama uneori ce face bass-ul. Dar nu as spune ca e foarte rau. Te concentrezi pe chitara si ai ce-ti trebuie!

Vocea e a lui John Miles si daca iti sunt in urechi piesele de la Led Zeppelin cu  Robert Plant la voce, vei fi putin dezamagit. Am fost surprins sa aflu ca pe acest disc, datat octombrie 1988 apare la tobe Jason Bonham, fiul regretatului John Bonham.  Jason avea aici 22 de ani (n. 1966) si era la opt ani dupa ce murise tatal sau, membru  Led Zeppelin.

Durban Laverde la bass, evident maestrul Page la chitara si asta e trupa pe care am cumparat-o cu doi lei.

Pina sambata seara cand va astept la Rock-ul de noapte la ClujFM, va spun doar atat Rock ON!

P.S. ora e 22, frecventa 95.6 in Cluj sau pe www.radiocluj.ro

 

Share

Cuget, deci întreb

Trebuie să vă spun că sunt plictisit de ipocrizia care ne înconjoară.

Pe mine unul a ajuns să mă sufoce. Diferența enormă între ceea ce se spune și ceea ce se face cred că este una din principalele boli de care suferim. Uitați-vă în jur.

Dacă ar fi să vorbim despre ipocrizie cred că ar trebui să ne uităm atent la noi ca nație. Suntem predispuși , setați, să fim ipocriți și lipsiți de moralitate.

Pe la începutul anului am comentat scurt pe facebook cât de jalnici suntem ca popor dacă suntem în stare să ne călcăm în picioare pentru o sticlă de aghiasmă. Cum toate țelurile noastre fundamentale se reduc la chestiile gratuite, la promoții și reduceri, la tertipuri mici sau mari care să ne ajute să supraviețuim pe termen scurt. Discuția a generat discuții aprinse care s-au orientat spre rolul presei. Mă gândesc și la  asta.

Credeți că România de azi ar putea face ceea ce au făcut românii în perioada interbelică, spre exemplu? Am fi noi în stare să ridicăm un nou Mic Paris? Să fim serioși…Uitați-vă la Cluj. Vrem să fim capitală culturală europeană dar nu reușim să construim o Filarmonică. Văd zilnic cum se ridică pe terenul de pe Calea Turzii cladirea unei facultăți și mă bucur că ne întărim pe latura universitară. Dar recunosc că sunt puțin invidios când văd viteza acelui șantier comparativ cu bâlbâielile birocratice pentru o Filarmonică…

Ce e în miezul acestei nații, în core-ul său ? Căpătuiala rapidă, ignoranța, obiectivele minore și meschine? Ipocrizia?

Voi ce credeţi?

Share

Primele chestii care mă pun pe gânduri în 2013

Bun regăsit in 2013!

Nu am mai scris nimic aici pentru că vă spun sincer sunt foarte încărcat de ceea ce mi s-a întâmplat în ultima vreme.  E adevărat am stat puţin şi în concediu pentru că aveam nevoie să mă rup după ce finalul de an m-a ţinut în studio… Oricum mergem mai departe şi îmi doresc un an mai bun decât cel care a trecut, un an foarte greu din perspectiva mea.

Acum, apropo de subiectul care a stârnit atâta vâlvă, le multumesc celor care mi-au trimis mesaje de încurajare şi sunt în continuare şocat de dezvăluirile făcute de presă. Aş putea comenta foarte mult pe aceste dezvăluiri dar eu sper ca autorităţile să-şi facă treaba şi să îşi dovedească nu numai abilităţile de autorizare ci şi pe cele de sancţiune dacă este cazul.

Am primit trei comentarii pe acest blog de la două persoane care cu siguranţă lucrează în acel centru. Nu le-am publicat pentru că erau semnate în fals. Adică numele erau într-un fel ,  adresa de mail în alt fel şi aceasta era oricum falsă. Mi se pare elementar să-ţi asumi ceea ce afirmi indiferent cine eşti. Pot doar să spun că am verificat şi IP-urile şi nu am dubii. Mai mult informaţiile din cele trei texte dovedeau clar că e vorba de persoane din interior. Ele nu răspundeau la întrebările ridicate de mine, ci mai degrabă s-au concentrat pe a calomnia şi denigra persoana mea şi a tatălui meu. Prin urmare SHIFT-DELETE sau ignore. Dar nu pot să nu remarc în ce societate deformată trăim. Contra-atacul este forma de răspuns la orice. Ai făcut o greşeală nu ţi-o asumi ci zici că clientul e prea pretenţios, că e chel, că are ochelari, că are burtă şi că sigur a copiat la extemporalul de geografie din clasa a VII-a…

Am fost şi la una dintre instituţiile pe care le-am sesizat referitor la acest caz şi am oferit lămuriri suplimentare. Pot să va reamintesc că există mai multe anchete pe rol pentru care eu îmi declar toată deschiderea şi de la care aştept răspunsuri oficiale.

Deocamdată asta e tot ce pot să vă spun.

Am însă nevoie să mă întorc şi la alte subiecte care mă preocupă şi revin sper cu mai multe articole pe acest blog in 2013.

 

 

 

 

Share