Radio Industry

Labradogs

Regasire

După scurta vacanță din Mallorca, a fost dragoste mare la reîntâlnirea cu cățeii 🙂

 

Regasire

 

 

Post Restant ( 10 aprilie 2012)

Am ramas dator cu câteva impresii de la Expoziţia Retriever Club Romania.

Organizată la Mediaş întâlnirea a reunit mai mulţi proprietari şi crescători de Golden Retrieveri şi Labrador Retrieveri. Din păcate nu ştiu ca în club să existe şi alte varietăţi de retriver (Flat Coated, spre exemplu).

Marea bătălie a fost la Goldeni unde am constatat că există mult mai mulţi proprietari şi crescători. Fac această diferenţă între proprietarii simpli, cum sunt eu, şi crescători pentru că miza acestor concursuri este diferită de la unii la alţii. Dacă pentru mine un Excelent înseamnă că Nero e atât de reuşit pe cât credeam, pentru un crescător titlurile şi cupele aduc valoare canisei.

Şi aici se separă apele. Se separă pentru că uneori aceste interese sunt luate aşa de tare în serios încât lupta politică pentru putere pare o joacă de copii. Se ajunge la acuzaţii grave legate de influenţarea arbitrilor, la supărări profunde, la absenţe de la Expoziţia de Club a unor membri. Şi la ediţia din acest an a lipsit un crescător din Bucureşti şi pe bune că nu înţeleg de ce. Şi discuţia ar putea continua.

Noi evident că am fost bătuţi de crescători şi de handleri mult mai experimentaţi. Calificativul şi foia de arbitraj descriptiv a lui Nero sunt Excelent si cu very good. Nu se pune problema să fim dezamăgiţi pentru că eu unul mă relaxez când stau cu căţeii. Dacă adăugaţi la asta încurajările lui Luca de pe margine şi îndatoririle de operator foto-tv preluate de Andreea  vă daţi seama că e un moment de calitate pentru familia noastră.

Mă îngrijorează însă acuzaţiile privind trucarea concursurilor. Şi nu pentru că eu nu am luat vreo cupă sau un Excelent I . Mă îngrijorează pentru că am sentimentul că nu am ce căuta acolo. Că îmi pierd timpul. Că nu voi mai fi motivat să plătesc taxă de înscriere, să fac deplasări, ş.a.m.d. Mă tem că dacă începătorii vor fi întotdeauna trataţi ca clienţi de mâna a doua, vor rămâne doar crescătorii între ei şi nu vor mai apărea exemplare apreciate din altă parte decât din trei canise interne. Şi cred că nu despre asta e vorba atunci când vorbim de chinologie, pasiune şi responsabilitate.

Cât priveşte responsabilitatea…aici ar fi multe de comentat. În cazul meu Tasha e un exemplu de eşec şi lipsa a controlului profesionist în ceea ce priveşte reproducţia. Şi mi-ar plăcea dacă în chinologie s-ar lua măsuri serioase împotriva înmulţitorilor care îşi spun crescători.

 

Nero a luat excelent (2 aprilie 2012)

Sâmbătă şi duminică am fost la Mediaş pentru primele expoziţii din acest an ale lui Nero.

A fost o experienţă interesantă care contează. Sâmbătă la C.A.C Nero a luat Excelent III.

Duminică a fost mai strâns şi am plecat doar cu Excelent la clasa Juniori şi locul doi la grup de creştere.

Câteva fotografii de la clubul de retrieveri:

Retriever Club Medias 01.04.2012

 

28 martie 2012

Ne pregătim intens pentru Expoziţia Retriever Club de duminică 1 aprilie. Între timp am descoperit câteva fotografii de azi iarnă din grădină. Enjoy!

Dogs

 

Pe 4 martie am participat la Adunarea Generala a Retriever Club Romania. Dincolo de faptul ca am intilnit niste personaje care confunda un club de acest fel cu lupta dintre putere si opozitie (mama ce circ a fost!) mi-am amintit sa finalizez reportajul care intra pe frecventa Radio Cluj, joi 8 martie.

Il puteti asculta insa si aici:Catei

Am sa revin cu intalnirea de la Medias.

 

Dog Party

Sa ne iertati daca nu se vad prea bine pozele acestea, dar au fost facute la repezeala cu telefonul in urma cu citeva saptamini. Ideea e ca ma vrut sa vedeti care e atmosfera la noi cind navalesc cateii in casa 🙂

Happy dogs

 

 

 

Poze noi cu cateii. E un moment fain cind Luca si cu mine iesim cu ei in gradina care s-a transformat intr-un adevarat playground. Am incarcat pe Picasa Web un album de poze pe care va invit sa-l vedeti aici:

Playground

[facebook_ilike]

Mi-am dat seama ca pe acest blog scriu  uneori din postura jurnalistului  iar uneori folosesc blogul ca pe un jurnal personal. La cel de-al doilea capitol, scriu despre pasinuile mele-cainii, masinile sau jazz-ul. Si ca sa nu se faca o “varza a la Cluj” vorba amicului Marean m-am hotarit sa fac “pages” pentru temele mele favorite.

So , here we go!

Fratilor am fost simbata si duminca la primul concurs canin cu Nero. Sambata expozitie CAC, duminica expozitie CACIB la Baia Mare. Si ca sa vezi cum functioneaza mintea omului, m-am linistit (pentru ca am avut EMOTII IMENSE) ca ma duc la un raliu. Lucrurile seamana oarecum. Te inscri la Grupa (in cazul nostru a VIII-a) un fel de grupa N de la raliuri daca judecam dupa cite exemplare au fost. Apoi la Clasa-in cazul nostru “clasa baby” pentru exemplare intre 3 si 6 luni  (aici as zica ca-s la clasa 3 de la raliuri fiindca Nero e foarte conform cu fisa de omologare 🙂 )

La clasa noastra cel mai bun calificativ care se acord  este “foarte promitator”.

Simbata am fost ingrozitor de emotionat. Nu stiam ce trebuie sa fac, nu stiam ce sa duc cu mine, unde sa stau, ce fac cu Nero. Exact ca la primul raliu la care am participat cu Joska: Imi verificam echipamentul si road-book-urile tot la trei secunde… Acum mi-am luat cu mine actele, mincarica, patura, lesa si toate alea si am plecat in zori de zi la Stadion. Acolo, tot ca la raliuri, schimbari de ultima ora: arbitrajul incepe la 11  in loc de 9.30 si vremea se schimba din macadam uscat in ploaie si noroi. Evident, ca nu aveam anvelope de ploaie si macadam la mine 🙂 . Adusesem o cirpa mai mare pe care sa se tolaneasca animalu’ dar nu o puteam pune pe gazonul imbibat. Am trimis seful de “service” , pe varu’ Raul sa-mi aduca umbrela si o folie pe care sa stea ala micu’.

Emotiile cresc, si io zambeam cam crispat in asteptarea marelui moment. Sustinatorii si sponsorii se string in jurul locului din “parcul de asistenta”:

Unu’ altul imi spun cum sa-l tin in ring. Capul sus, vezi pune-l in pozitie, lesa in mina stinga…Incepea sa semene cu momentul startului in PS 1. Si…intram in ring:

La sosire, arbitrul ii da cel mai bun calificativ lui Nero-“foarte promitator” dar imi sugereaza sa lucrez cu el mai mult dresajul de prezentare. Pentru asta, nu primeste  cel mai bun baby  al rasei si nu mergem mai departe (Best Baby in Expo). Cu alte cuvinte, virajele de stinga 1 pe bile nu prea mi-au iesit 🙂 si am primit o penalizare la sosirea in Parcul de serivice la final de zi 🙂 🙂

Asta a fost in prima zi, simbata. Duminica, lucrurile au fost ceva mai calme pentru ca deja stiam la ce sa ma astept, dar l-am rugat pe dl. Florea  sa-l “hand-luiasca” pe Nero in ring. Luam si aici “foarte promitator” dar pentru ca arbitrul prefera labradorii galbeni, ne bate un consangvin cu o luna si jumatate mai mare. Eu faceam pozele, cu mina tremurinda de pe margine (pe bune!)

Concluzia: Trebuie sa lucram cu Nero si o sa avem rezultate mai bune! Asa va fi!  Exact ca la curse, atunci cind ramii in afara podiumului te ambitionezi parca  mai tare. Cauti sa vezi unde ai gresit si cum poti fi mai bun. Cauti resurse financiare  pentru materialul de concurs  (clar ne trebuie o cusca de transport pentru expozitii) si aloci mai mult timp pregatirii personale si a masinii/ cainelui.

Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut! Apropo, cred ca am avut cei mai multi sustinatori pe margine , care scandau-Nero Nero, Nero!! , desi eu eram cel care avea nevoie de incurajari in prima zi :))

Si apropo azi 24 octombrie, NERO implineste 4 luni!

de la stinga la dreapta: Carmina, Lola, Luca (viitorul campion la junior handling, Bubu (in verde), Marky (cel cu cirlionti). In spate, echipa adversa :). Raul schimba anvelopele…

[facebook_ilike]


3 thoughts on “Labradogs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *