Bogdan Roşca

Radio Industry & Music

Clanu’ lu’ Manivela versus Clanu’ lu’ Butoane

Astazi ma pregateam sa scriu despre frustarile “pilotilor” din traficul clujean, care atunci cind vad in fata lor o masina mai veche de 5 ani circulind regulamentar,musai  trebe sa se afirme prin manevre specifice de taximetrie. Dar, pentru ca subiectul acesta are in fiecare zi momente de noutate prin experienta subsemnatului, o pot lasa si pe miine.

Mai tare m-au enervat ieri si astazi stirile care fac referire la clanurile sudiste. De-a lu’ manivela, zis Butoane  si alte nume interlope pentru cefe late razbat din difuzoarele televiziunilor private de stiri, pe marginea subiectului trist despre moartea tinarului baschetbalist american. Nu asta e problema mea, ci una care are legatura cu bunul simt: Daca si pipitele de la Antene si Pro-uri stiu cum arata structura interna a clanurilor interlope si care le sunt liderii, de ce POLITIA nu ii ia pe sus sau cum se spune in limbaj de lemn de pr-iste la politie, nu  “destructureaza reteaua de crima organizata”?

Aici avem mai multe posibilitati:

1) Politistii nu au aceste informatii si efectiv nu stiu ce fac golanii. Greu de crezut aceasta ipoteza, data fiind personalitatea “pro-informativa” a celor care lucreaza in sistem.

2)Politistii au aceste informatii dar nu fac nimic pentru ca: a)sunt intr-o intelegere de tip omerta cu clanurile sau  b) se tem pentru ca sunt putini,slabi pregatiti, nu au curajul si dotarea necesara sa le traga un glont in genunchi atunci cind calnurile scot sabiile si topoarele in plina strada

3)Politistii ar fi in stare sa o faca dar nu o fac dintr-un ordin venit de mai sus

Toate aceste variante sunt de neacceptat. Statul modern care aduce evident si multe libertati are nevoie si de disciplina. Din pacate, aceasta disciplina are nevoie uneori de forta. Daca impunerea disciplinei nu functioneaza intr-un stat ajungem incet, incet la ceea ce vedem mai ales in sudul tarii. Clanuri de tigani care terorizeaza orase, politisti care se ascund, judecatori care stau la sprituri cu tilharii si cetateni care se vad neputinciosi in fata unui stat lipsit de autoritate in fata celor care isi fac justitia dupa propriile interese.

Intreb din nou, care e rolul statului? Sa dea afara politisti pentru ca si-au aruncat chipiurile in curtea unui presedinte pe care il contesta? Sau sa asigure “linistea si ordinea publica” in functie de situatia de pe strazi? Doamne fereste sa avem la noi miscari de genul celor intimplate in periferiile Londrei sau Parisului.

[facebook_ilike]

Share

1 comment found

  1. e simplu: traim intr-un stat mafiot, care pare a fi pe placul majoritatii cetatenilor! de ce? fiindca astfel se elibereaza de raspundere si pot arunca vina pe oricine, mai putin ei,pentru viata de kkt pe care o duc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.