Bogdan Roşca

Radio Industry & Music

Musical TIFF

Se apropie TIFF-ul. Treaba asta în Cluj  o ştie toată lumea pentru că oraşul nostru mănâncă filme pe pâine. Şi asta numai din cauza studenţilor. Că dacă ar fi să analizăm comportamentul minţitorilor din Cluj rămânem cu multe bule de săpun în braţe. Unde-i domle Centrul Cultural Transilvania? Numa zic…

Deci vine TIFF-ul cu un buget subţiat pentru că nu-i aşa, numai la Cluj ţi se se spune că da facem şi dregem, dar când e de pus mâna uităm . Trec printr-o fază de negare lămurit profund de incompetenţa, corupţia şi indolenţa locală. Dar se mai întâmplă să avem şi-un TIFF pe an şi atunci toţi se tiffuiesc pe la terase, în piaţa publică şi evident la cinema. De n-ar fi studenţii am pierde şi acest festival de film unic în partea asta de Europă.

Interesul meu este unul muzical. Dacă anul trecut l-am văzut şi l-am intervievat pe Molvaer, un muzician plin de ciudăţenii dar cu mare succes la public, anul acesta aştept să aflu lista finală a trupelor ce vor cânta aici. Am săpat şi am găsit pe pagina de facebook cîte ceva. Uite şi link-ul.

Vor cânta la Cluj şi  Ţapinarii-o trupă de folk alternativ pe care tocmai îi ascult acum. Îmi place stilul ăsta liber al lor. Sunt curios cum sună asocierea sub numele de hotel tomnatic 🙂 a lui  Nick Făgădar(voce, chitară Luna amară) cu Domi(tobe Urma), Andras (keyboards Kumm), Oigăn(chitară Kumm), Sorin (bas Luna amară). Ce tare, trei trupe într-una!

O mai ştiţi pe Marina Voica? Mno bun pentru că ea va susţine party-ul de final în formula Discoteca DJ şi Marina Voica.

Dar, azi am aflat că vine la Cluj şi trio-ul lui Gilad Abro. Este vorba de un contrabasist nascut in Africa de Sud si stabilit in Israel cu o gramada de premii in palmares. Daca va place E.S.T. sau Yaron Herman sigur veţi fi prezenţi la Casa TIFF pe 4 iunie. Mai multe despre Gilad Abro aici.

Îmi permit sa vă ofer o mostră cu ajutorul youtube:

 

Un alt must al calendarului din acest an sunt este Sofa Surfers. O trupa de graniţă între muzica electronică şi rock alternativ cu o tentă fresh şi, evident foarte fain! Concertul va avea loc pe 5 iunie. Aici aveţi pagina lor de pe myspace dacă aveţi curiozităţi suplimentare.

Data viitoare am să vă scriu câteva cuvinte despre The Tiger Lillies.

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.