Bogdan Roşca

Radio Industry & Music

Sentimente contrare la Cluj

A aparut astazi pe Twitter cuvintul zilei: NAPOCALIPSA

Asta legat de arestarea primarului Sorin Apostu. Ieri constatam in Revista Presei pe care am fost invitat sa o realizez impreuna cu Dodo si Irina la TVR Cluj ca ziarul Monitorul de Cluj trata subiectul pe pagina a doua, incercind parca sa se fereasca in a discredita o persoana publica pina la pronuntarea sentintei, sub prezumptia de nevinovatie. Pe la prinz am scris un coment pe blogul lui Andrei Crivat care constata acelasi lucru. Apoi a intervenit un postac cu nume de domnisoara care ne-a “tras-o” la toti. Vezi aici intimplarea.

Am urmarit indeaproape articolele de presa si reactiile pe marginea lor. Mi-e clar ca se apropie campania electorala pentru ca apar pe posturi de televiziune tot felul de ziaristi despre care nu am auzit nimic in ultimii sapte ani si care acum vorbesc din virful Muntelui Adevarului. Ba mai mult il vedeam aseara pe Cozmin Gusa perorind despre cat de smecheri sunt clujenii care de fapt nu-s in stare sa faca nimic atunci cind le dai puterea. Cert e ca ne-a trecut prin originile dlui. Boc, a altor ministrii plecati din Cluj, afirmand in final ca ii este rusine ca este clujean. No, numa-ncet! In primul rind dl. Gusa este din Campia Turzii. Ase ca nu este clujean. A ajuns aici cu niste bussines-uri legate de statia locala Antena1, dupa care s-a lansat politic pe orbita Capitalei si ii recomandam sa ramina acolo.

Cert e ca la Cluj sentimentele fata de intimplarea primarului sunt contrare. Omul avea o intentie de vot de 60 la suta!!! Asa se explica si sustinerea de care se bucura pe pagina sa de Facebook. In ciuda informatiilor (oficiale!) care vin una peste alta, si confirma acuzatiile procurorilor,  regretele fata de cele intimplate apar in continuare.

Am realizat mai multe interviuri cu dl. Apostu inca de pe vremea cind era director tehnic al Primariei Cluj. L-am avut invitat in platou de nenumarate ori, si de fiecare data aparea ca un om stapin pe sine, plin de initiative, implicat, pragmatic. Lucrul acesta se vede si in Clujul de astazi care dupa mandatele interminabile ale unui primar care ne vopsea in trei culori bancile si aseza ciolane pe mesele consilierilor locali, s-a schimbat enorm.

Sa afli acum toata increngatura de coruptie care o atinge inclusiv pe sotia sa  e un lucru care te pune pe ganduri. Te intrebi daca increderea mai poate exista macar la nivel de concept. Te intrebi daca scenariile, conspiratiile sunt sau nu notiuni de fictiune. Daca merita sa mai investesti ceva intr-o clasa politica, ce pare tot mai mult afectata de intelegeri pe comision, daca democratia noastra nu e prea originala. Daca mai exista vreo sansa pentru noi si daca merita sa mai crezi in ceva legat de scena publica.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.