Bogdan Rosca

radio jurnalist

5,91!?

Masina mea din cind in cind scoate un sunet asurzitor care anunta ca vrea motorina. Un simbol cu o pompa de alimentare galbena se aprinde in bord si cu siguranta trebuie sa ma opresc sa alimentez.

Aseara iar i s-a facut sete, asa ca nu am mai putut sa evit oprirea in pompa. Si acolo, ce sa vezi?

5.91 de lei litrul de motorina! Cel mai mare pret din Uniunea Europeana. Multumim frumos!

Am scos suta, am pus cit s-a putut si am plecat mai departe. Pot sa inteleg ca exista ratiuni economice complexe pentru care aceste preturi sa creasca pina unde vor ei. Dar ce nu inteleg este lipsa de reactie fata de acest gest care, asa cum stim cu totii, se va reflecta in pretul serviciilor, alimentelor, in costul general al vietii. Nu mai departe de Ungaria o astfel de decizie ar fi dus la blocarea instantanee a drumurilor cu utilaje agricole si birocratii din Autoritatile Nationale obscure care controleaza aceste preturi, ar fi fortati sa faca pasul inapoi. Oamenii ar fi protestat impotriva unei astfel de decizii.

La noi, nimic. Asta pentru ca ne-am obisnuit sa tacem si sa inghitim. Celebra reclama Dormi linistitit FNI lucreaza pentru tine este cel mai potrivit mesaj pentru o Romanie care  aproape niciodata nu reactioneaza. Asa ca Dormiti linistiti pretul la combustibili urca spre luna.

 

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.