Amenda,permisul, Tarnaveni-ul si Tasha

Aproape au tecut si sarbatorile…dar va spun si eu Cristos a-inviat!

Mie iepurasul mi-a adus, pe rind: o amenda de circulatie, un permis de conducere suspendat,  pe Tasha, relaxare in familie si bucate gustoase.

Simbata am plecat toti trei spre Medias de unde am luat-o pe catelusa noastra Tasha. Am ales traseul Cluj-Iernut-Tarnaveni-Medias dupa ce m-am consultat cu colegii care merg ceva mai des la Medias pentru meciurile echipei Universitatea.

Eu, desi sunt pasionat de automobilismul sportiv, cind sint cu Luca in masina, conduc de parca as transporta cofraje cu oua. Intilnesc des pe drum  “piloti” care ma depasesc agresiv cu Logan-uri tunate…Conduc un Audi A4 de 140 de cai pentru care “sa inghita” sportivii acestia de ocazie e un fleac… Dar, sa vedeti… La iesirea din Tarnaveni spre Medias, e un drum in coborire usoara, o succesiune de viraje stinga -drepta, cum ar spune fanii de rally- dreapta patru legat cu stinga patru si legat cu dreapta patru lung. Peisajul, frumos cu case pe dreapta, o ripa in stinga, ca un capat de sat. Mergeam super relaxat fara sa rup gumele incercind sa-i mentin fiului meu, Luca, un confort al deplasarii. Dupa primul viraj de dreapta imi suna anti-radarul. Frina puternica, si in apex-ul virajului de stinga vad MCV-ul alb de Politie. Pe frinare, vad cum sare din masina politistul care  evident ma opreste.

Opresc, ii dau actele. Se uita lung la permis si imi zice: Dimnu’ Rosca trebuie sa va retin permisul! De ce? N-am mers chiar asa de tare!Ati avut cam 80, dar permisul v-a expirat in 19.04.2011. Ma uit si eu la act si Politistul  avea dreptate. Bine c-ati vazut ! Daca nu ma opreati peste un an jumat’ tot cu permisul asta eram . Se mai intimpla, imi raspunde. Merge omu -n MCV scrie actele si-mi da 134 de lei amenda pentru viteza si o adeverinta in loc de permis ca pot conduce inca 15 zile. Le iau, semnez, salut si plec. Eu nu ma cert cu Politistii  pentru ca stiu ca multe din problemele noastre pleaca de la lipsa de respect pe care le-o arata smecherii. Am gresit, platesc si PA!

Cine dracu’ se uita cind ii expira permisu’ ? Eu unul nu m-am uitat niciodata la asa ceva. Asta e! Cert e ca trebuie sa bat iar pe la portile birocratiei sa-l schimb. Nici nu stiu de unde sa incep procedurile…

Am ajuns la Medias si am adus-o pe Tasha. Luca e mega incintat. Aproape ca nu mai maninca de excitat ce e. Catelusa se joaca o ora si doarme patru, fiindca e mica, mica. Pun si niste poze si un mic filmulet  Tasha 001

 

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.