Astia-s nebuni!

Asa a zis o ingrijitoare din studio cind a auzit interviul pe care l-am facut in aceasta dimineata cu alpinistul Vasile Cipcigan.

Vasile impreuna cu Ovidiu Ratiu au un proiect personal care se cheama “sapte pasi pe acoperisul lumii”. Detalii gasiti si pe pagina lor www.7pasi.ro Astazi ei pleaca spre Alaska intr-o expeditie de trei saptamini in care vor sa cucereasca unul dintre cele mai periculoase virfuri din lume. Intr-un top al periculozitatii McKinley e pe locul 8. Asta spune multe despre “nebunia” lor.

Cunoscutul alpinist  Fane Tulpan s-a alaturat si el acestei expeditii dupa ce s-a refacut in urma unui grav accident suferit anul trecut. Adrian Andone, tot din Sibiu, intregeste team-ul temerar.

Am facut un parteneriat media inedit pe Radio Cluj cu ei. Imediat ce Vasile mi-a povestit de proiectul lor, undeva in iarna trecuta, i-am oferit sprijinul nostru. Practic pe Radio Cluj va putea fi ascultat un jurnal telefonic transmis de Vasile cu ajutorul unui telefon care opereaza prin satelit. Deocamdata nu pot anunta care sunt reperele acestor interventii pentru ca telefonul va fi preluat din Anchorage, Alaska cu 25 de minute disponibile.

Pe undeva ii admir pe acesti baieti pentru curajul lor. Ma gindesc ca aceste incercari in care te lupti cu limitele tale sunt cele mai tari provocari la care te poti supune. Nu cursele de viteza, nu sariturile din avion… Daca ma gindesc la acele minute, ore, zile si nopti pe care le petreci doar cu tine si partenerul de expeditie  intr-o situatie de permanenta incercare si tensiune , intrebarea “as face fata?” devine obsedanta.

Dupa ce i-am spus lui  Vasile fraza de mai sus,  m-a invitat sa-i insotesc in noiembrie anul acesta in incercarea de a cuceri Aconcagua in America de Sud. Daca accept sau nu, totul depinde de recuperarea mea fizica (sunt iesit din forma), de job, de familie, de sponsori. In acest moment nu cred ca voi face aceasta expeditie… Dar intrebarea “as putea face fata?” revine mereu…

Deocamdata le tin pumnii celor patru si abia astept sa-i vad inapoi.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.