Back in business!

Saptamina asta am prezentat la TVRCluj/TVR3 mai multe editii ale emisiunii Transilvania la Zi si am inaugurat partea Clujului cu noul concept editorial Regionalia. Atitea prezente in direct compenseaza pauza de vreo trei luni care am luat-o peste vara in asteptarea grilei de toamna.

Incep, incet, incet sa-mi recapat forma, desi uneori am constatat ca ma obosesc putin discutiile de acolo. Ideea e ca incerc sa mentin un echilibibru in discutiile  cu invitatii pentru a nu fi plictisitori dar nici prea manelisti ca Manuta Maruta. Oricum daca le trece prin cap producatorilor sa aduca astfel de invitati in platou, ma las. Io refuz sa vorbesc cu cu tat felu de loaze care sunt dispuse sa-si expuna chiloteii noi ca sa faca rating. Aici e partea frumoasa cind lucrezi in postul public. Colegii mei din TVR si Radio nu pot gandi asa si isi pot permite sa faca jurnalism adevarat.

Vorbind de oboseala trebuie sa marturisesc ca cel mai frint am fost dupa discutia de trei ore in direct cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel.  Am fost foarte atent la ce se intimpla la Universitate si mai apoi la discutiile cu invitatii, astfel incit sa transmitem un mesaj usor de inteles de catre public, in conditiile in care politica externa nu este punctul meu forte.

Prima editie a emisiunii Regionalia de la Cluj, zic ca a mers bine desi mi-ar fi placut sa ma intind la povesti cu @AdiHadean despre minacre, blogging si alte alea. Dar, formatu’, producatoru’, desfasuratoru’ ne-au impins putin din spate.

Azi prezint din nou Transilvania la Zi. Pe agenda: o discutie despre Legea asumata a Educatiei, o chestie despre comuincatorii europeni (?) si dupa jurnalul regional de la ora 18.00 vi-l prezint, daca mai e cazul, pe bunul meu prieten, Edwin Keleti campionul Romaniei la grupa A in raliuri (stiati ca-mi plac masinile si raliurile, nu?) recent intors de la o etapa de campionat mondial. Pregatim ceva imagini din masina de curse, un slide-show de poze.

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.