Bogdan Rosca

radio jurnalist

Caut furnizor de internet și televiziune

Știți cum e momentul acela în care ai o revelație în fața facturilor de utilități?

Mno cam așa am pățit și eu când am constatat ce sume le virez lunar grecilor de la Romtelecom. Adică, aud în jurul meu colegi și prieteni care plătesc sume cu muuult mai mici pentru televiziune, internet și telefonie. Și eu plătesc dublu…

Așa că am sunat la Romtelecom, număr de patru cifre cu convorbirea inregistrată, ca să aflu când îmi expiră contractele. Și doar la internet mai am două luni de contract. Prin urmare caut un alt furnizor. Însă pe cine să aleg? Mi-ar prinde bine un sfat bazat pe experiențe personale. UPC, RDS, cine? Care nu-ți fac surprize? Majore, adică…

Am fost printre primii care mi-am pus DTH de la Romtelecom pe casă (oală adică) și chiar am fost mulțumit până când s-au apucat să refacă grila, au scos din pachetul meu o parte din canalele Discovery și mi-au dat în plus Bolywood TV și nu-ș ce canale pe care nu mă uit niciodată. Când am discutat cu duduia de la Romtelecom n-a putut să-mi ofere pentru refacerea contractului decât un upgrade la Voce 4000 adică să am țâșpe mii de minute pe linia de telefon, deși fixul se umple de praf de când și bunica are mobil. Reducerea de preț era de vreo 20 de lei.

So, mă ajutați cu un sfat? Pe cine să aleg?

Share

6 comments found

 1. N-ai pe cine. E un cerc vicios. Ce poti sa faci e sa cresti cifrele fluctuatiei tot invartindu-te de la un furnizor la altul. Toti sunt la fel. Bafta!

 2. Eu as recomanda UPC pentru mitul urban destul de verificat practic “Astralu’ nu pica” (ex-Astral = UPC). Dar mi-au facut cateva surprize pe un abonament business, chiar de curand. Ce-i drept s-a rezolvat destul de rapid (in aceeasi zi a venit nenicul in salopeta la cutia cu maimute din fata sediului). Preturi decente.

  Pe de alta parte, si RDS-ul se pare ca s-a revigorat si a inceput sa mearga ok (‘reliable’), iar suportul pt clienti e mai bun ca inainte. Dar cam stai la cozi. Avantajul este ca primesti un stick DigiNet moca la abonamentul Fiberlink 2. Personal, chiar imi foloseste. Preturi, la fel, decente, pt vitezele oferite.
  Pe RDS ii am acasa, ca UPC nu a tras inca linie in blocul in care stau, in centrul Bucurestiului…..oare de ce? Simt cumva impartirea teritoriului intre cei doi giganti? UPC la firma.

  Ce recomand eu este pt Bucuresti, nu stiu cum merge treaba in alte orase (service-are, calitate etc).

  Spor la ales.

  PS: Scapa de Romtelecom, sunt scumpi, servicii de proasta calitate, si un customer-support foarte politicos, dar total inutil, obscen de inutil. Ii bunicel cand merge, dar sa fereasca sfantul sa crape ceva.
  Am stat 1 luna cu liniile de la ei off (linie de backup, la firma, proasta idee). Defectiune de la ei, dupa o furtuna de zapada.
  Am resetat cred ca de 70 ori modemul cu fraierul la telefon (eu=fraierul :-p ). Dupa 1 luna de chin si vre-o 30 de apeluri la suport: “Mda, e clar, trimitem pe cineva in teren sa se uite la caseta tehnica, maine sau poimaine!” PE BUNE?!??! A, si or fost si telefoanele moarte 2 saptamani. Tot asa, o plimbau pe secretara ca cica ii de la noi.
  Inca ma cert cu ei sa ne puna cost 0 pe luna aia, dar mai repede o sa reziliez zilele astea si portez numerele. Am obosit.

  1. Multumesc Vali pentru sfaturi. Am fost multumit de Romtelecom, dar acum cand as putea deveni iar clientul lor pe un an sau doi tot ce pot sa-mi ofere e o reducere de 20 si ceva de lei plus un abonament extins la telefonia fixa. De care, asa cum am spus-o nu mai nevoie. Poate RDS-ul are o oferta mai mare de sport si asta m-ar interesa. Inca nu am luat o decizie

 3. UPC – alegi raul cel mai mic:)
  acuma serios, nu am avut probleme cu ei desi suntem de ceva vreme clientii lor. Din cand in cand am schimbat tipul de abonament fiindca au oferit alte facilitati. Cand am avut probleme cu internetul au trimis pe cineva rapid…Pe bune, au fost ok. pana acuma:)

 4. UPC. Noi nu am avut probleme cu ei, ne-am tot modificat abonamentele si au fost operativi, cand a fost o problema au venit si au rezolva. Experienta cu RDS nu avem insa am auzit ca au scos din grila tot felul de programe, de romtelecom oricum sa nu aud! iar nr de tel ti-l poti porta fara stress (asa am facut si noi in urma cu vreo 2-3 ani)
  Nu stiu cat platesti acum la romtelecom ca sa fac o diferenta si de pret … netul e ok, depinde si la ce il folosesti.
  Iti doresc sa iei o decizie buna pentru tine!

 5. Varianta mea, pe care am adoptat-o de cativa ani si cu care sunt multumit este: televiziune prin dth digiTv si internet prin firma “de cartier” (maxnet). Mai ales cei de la internet sunt foarte seriosi si operativi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.