Bogdan Rosca

radio jurnalist

Caut pile-n Carrefour

Si la Carrefour iti trebuie pile.

E ultima oara cind mai cad in capcana reclamelor pe care si le fac marile lanturi de magazine. Iata de ce:

S-a difuzat la radio si la televiziune o reclama potrivit careia pe 10 si 11 iulie in magazinele astea frantuzesti aparatele foto Nikon se vind cu un discount egal cu taxa pe valoarea adaugata. Adica 24 la suta. Andreea, stiind ca am pe lista de dorinte un DSLR Nikon imi atrage atentia ca poate e o ocazie sa-l iau la un pret mai bun.

Ma trezesc in ceasul al doilea si ma duc la magazin. Vad si eu reclamele mari cu discountul si ma duc la raft. Singurele aparate Nikon disponibile erau niste sapuniere iesite din fabricatie. Nimic interesant. Il intreb pe un junior  care se invirtea pe raion daca nu au si DSLR-uri Nikon in promotie. Imi zambeste ironic si imi spune ca “s-au vindut”. Convenabil raspuns… Intre timp la casa de electronice o doamna vorbea la telefon : Da tu avem aparate la reducere. Cite iti trebe, sa-ti pun deoparte. Stai sa-ntreb! Ma mai sint aparate de-alea cu reducere? Dada, de-a le mici si faine. Sint? No bine. No tu hai ca avem, nu mai pot pune de-oparte, dar oricum sunt.

Atunci mi-am dat seama ce gaina am fost. Cum mi-am putut inchipui ca ma duc la magazin si gasesc un aparat de vreo 3000 de lei cu reducere de 750? Daca n-ai o pila care sa-l ia de pe raft si sa-l puna in sertar cu vreo doua zile inainte sa vina reducerea? Oricum felicitari celui care a reusit sa le  ia. Omu’ ii descurcaret, da nici io nu ma las mai prejos. Am sa demarez procedurile de achizitie de pe e-bay in State la fel cum am facut cind mi-am luat Canon G11.  La manevra asta am cistigat din diferenta de pret nu mai putin de 1000 de lei. Sa va traiasca retail-ul!

Acasa, Andreea mi-a reamintit povestile care circulau pe vremuri in Metro, unde singura ratiune a angajatilor care lucrau acolo pe bani de nimic era sa prinda produse la discount cu care sa faca putin trafic. Eu uitasem povestea asta din underground-ul retailului si m-am dus de gaina dupa boabele de porumb publicitare aruncate de maestrii globalizarii…

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.