Bogdan Rosca

radio jurnalist

Chestii si impresii

Meanwhile, Dl. “Mihaela Dragostea Mea” pierde pozitia de a-l doilea om in stat dupa ce colegii de partid s-au suparat ca a plecat in America fara sa ceara voie. Tot meanwhile, S.O.V. mai trece o data dupa gratii; doctorul lui Michael este  acuzat ca l-a ucis pe star-ul negru-alb “involuntar”; am redescoperit site-ul sonoro.ro si programul din acest an al festivalului , si  ma alatur campaniei locale de sustinere a Muzeului Farmaciei din Cluj.

Vino la Muzeul Farmaciei

Asa cum, scurt, scriam ieri am avut recent un concurs pentru atragerea unor web-editori care sa lucreze pentru platforma noastra on-line www.radiocluj.ro.

Nu mai e un secret ca deocamdata singura persoana pe care am ales-o este Mironeasca. Trebuie insa sa va spun ca am fost extrem de surprins de rezultatele unui scurt test de cultura generala, aplicat  la sugestia colegilor din redactia maghiara. NU IMI VINE SA CRED nici astazi ce raspunsuri am primit de la absolventi de facultate (jurnalistica 🙁 din pacate) care nu stiu cite camere are Pralamentul Romaniei (unul a zis una, altul patru!!) sau ce forma de stat este Romania. Sa va mai spun ca unii  nu stiau care sunt partidele parlamentare, cine sint Angela Merkel si Jose Manuel Durao Barosso sau cum se numesc ministrii in Romania? In fata acestor intrebari au fost doua persoane care au preferat sa se retraga…

Le-am spus-o imediat dupa test celor care au fost prezenti ca pentru meseria asta ai nevoie de vocatia lecturii, de curiozitate informativa, sa urmaresti cu un colt al mintii ce se intimpla in lume, sa sti unde sa gasesti informatii oficiale, sa faci diferenta dintre penibilul jurnalistilor care afla totul “pe surse” de cel al meseriasilor adevarati care pun mina si verifica pina la capat o informatie.  Din pacate multi dintre acesti asa zisi jurnalisti isi aleg gresit modelele. Se inaripeaza cind dau peste un bun manager, care cu banii altora lanseaza afaceri in media care au succes. E o diferenta capitala intre jurnalism si divertisment. Poti fi un foarte bun manager/om de entertainment dar sa nu ai nici cit negrul sub unghie cu meseria de jurnalist. La fel poti fi un blogger bun ( cine poate defini acest termen?) dar sa nu fi in stare sa respecti citeva principii jurnalistice de baza. Pentru cei care doresc sa se lanseze in aceasta meserie, o singura recomandare: o legitimatie de biblioteca pe care sa o si foloseasca :).

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.