Bogdan Rosca

radio jurnalist

Cu jurnalistii la psiholog

Cum va spuneam, retinerea pentru cercetari a primarul de Cluj genereaza situatii tot mai ciudate in domeniul presei locale, al liderilor politici din zona si chiar al locuitorilor acestui oras.

Gasesc , spre exemplu, aseara un articol pe citynews cu un titlu undeva intre ciudat si incitant Masinile primarului Apostu au o provenienta dubioasa. Citesc articolul dar cele doua semnatare  nu sunt in stare sa raspunda la intrebarile pe care chiar ele le ridica in mintea cititorilor. Ramin nelamurit in privinta chestiunii dubioase. Adeca, daca ele nu se regasesc in foaia de avere a dlui primar ele, masinile, sunt dubioase. Nu fetelor, nu-s dubioase. E un ditamai XC 90 care second hand, asa cum e si modelul pe care il afisati in poza, costa undeva pina in 22-25.000 de euro. Seria noua de XC90, la 48.000 arata altfel. Gasiti articolul aici.

Despre comportamentul cainesc al unora pe marginea arestari primarului scrie magistral maestrul Octavian Hoandra in Ziua de Cluj. Un articol care ne aminteste ca in tara asta prezumtia de nevinovatie nu exista. Cititi editorialul pentru ca merita-link

Insa cireasa de pe tort le apartine tot colegilor de la Ziua de Cluj care vineri seara, pe la 17.00 afisau pe varianta on-line un titlu exclusiv-Locuinta deputatului PDL de Cluj, Petru Calian, perchezitionata de procurori. Am fost foarte surprins de titlu. Am intrat in departamentul de stiri sa vad daca avem vreo informatie, venita pe surse alternative-agentii de presa, comunicate, reporter. Nimeni, nimic.

Ma indrept spre Sala de Spectacole de la Radio pentru un eveniment si in regia de emisie de la TVR Cluj il vad pe Radu Anghel producator al emisiunii Transilvania la Zi pe care o moderez si eu. Il intreb daca stie ceva despre asta. E si el foarte surprins, mai ales ca dl. deputat era in platou in dialog cu Dinu Criste si un sentaror PSD. Fugim cu Radu in biroul lui Romeo Couti, unde el si Liviu Alexa (urma sa intre in platou)  priveau uimiti informatia de pe ecran. Eu dau pe Twitter mesajul :O fi casa deputatului PDL #cluj Petru Calian perchezitionata de DNA dar el este in direct la TVR Cluj. Nu gasesc nimic depre aceasta presupusa perchezitie pe hastagul de cluj.

Radu se intoarce in regie si  ii spune in casca moderatorului  stirea bomba. Dinu il intreaba in direct pe dl. deputat Petru Calian daca stie ceva, citind ca sursa, evident, Ziua de Cluj on-line. Acesta se blocheaza putin, declara ca vine de acasa si ca nici vorba de asa ceva, dar isi suna familia de pe mobil, in direct, si afla ca e plin de jurnalisti in fata casei si nici urma de procurori. Liviu ne atrage atentia ca dl. deputat are imunitate si ca o astfel de perchezitie nu se poate face fara un aviz…Intram la banuieli…Dl. deputat isi incheie inerventia pe post si pleaca val vartej. Intre timp informatia de pe site se schimba-perchezitiile au loc la biroul dlui deputat si la una din firmele sale. Si mai ciudat!

Redeschid calculatorul seara dupa evenimentul la Sala Radio. Un titlu mare: Ne cerem scuze dlui deputat Calian dar am vrut sa verificam astfel care sunt site-urile de stiri care ne preiau fara sa ne citeze. Era vorba de stiridecluj care au preluat imediat gherla.

Acuma eu tind sa cred ca Ziua a pus botul la o informatie falsa si apoi a incercat sa drege  busuiocul.  Din pacate si-a jucat credibilitatea cu o astfel de intamplare… Cine le-o fi dat aceasta informatie? sau, au generat-o chiar ei?

Azi, simbata, am incercat sa gasesc link-urile catre articolele “breaking news” dar ele au disparut ca prin minune. Mi-a promis Marian ca le cauta “hakereste” ca sa le pun si eu aici sa nu ziceti ca am inventat toata tarasenia.

[facebook_ilike]

Share

1 comment found

  1. domnul deputat sau ce-i fi nu a plecat val vartej. am vazut si emisiunea si stirile de la 6. domnul deputat in val-vartejul lui spre casa s-a oprit si la un interviu de vreo 3 minute pe holurile tvr-ului. deci pana la urma nu familia e importanta ci imaginea lui, pentru ca in acel interviu incerca sa sa dreaga si el cate ceva.
    nu ca in rest nu ai avea dreptate

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.