Bogdan Rosca

radio jurnalist

Despre implicare

Am realizat pentru 1 Decembrie un interviu cu Dan Luca, fondatorul Casei Europei de la Cluj. Expert pe probleme europene, Dan Luca triaeste la Bruxelles de 15 ani si am considerat ca e mai potrivit ca  in locul interviului traditional despre ce a fost in 1918 la Alba Iulia sa avem o discutie despre Romania actuala si viitorul ei european.

Cert e ca in urma interviului a reaparut in mine nevoia de implicare. Caut deocamdata  o cale eficienta de a o satisface. Principalul motiv pentru care cred ca ar trebui sa ne gandim la implicare este unul care tine de evidenta si e foarte simplu. Va convine ca altcineva sa ia decizii care va afecteaza direct viata? E mai simplu sa stati pe margine si apoi sa “chibitati” pe la colturi ca nu-i bine, nu-i normal, s.a.m.d. ? Nu vreau sa ofer solutii pentru implicare personala a fiecaruia dintre noi, dar intreb totusi care credeti ca ar fi cea mai potrivita forma de implicare? Ce  faceti voi sau cum vreti sa va implicati?

Va invit sa ascultati interviul pe pagina de internet www.radiocluj.ro

Aseara am fost cu Luca si Andreea in centrul Clujului sa vedem focurile de artificii si retragere cu torte a militarilor. Foarte multa  lume se indrepta spre centrul orasului imediat inainte de ora 20.00! Daca focurile de artificii  reusesc sa ne scoata in strada, inseamna ca am putea sa ne implicam mai mult in viata cetatii. Cred ca inca exista resurse in noi pentru a fi mai activi pe plan, social, politic si chiar personal. Va provoc sa trecem peste starea de lehamite la care facem referire de prea multe ori. Va intreb, daca oameni ca Becali, Vadim Tudor, Vanghelie si altii e tot ce poate scoate Romania pe scena politica? Va intreb daca “anal-isti”  ca Tatoiu, Gadea si altii sunt cei mai destepti romani care pot emite pareri? Pot continua lista…Am cel putin 50 de cunoscuti care emit opinii mai pertinente, mai documentate si mai de bun simt decit toti idiotii astia! Asadar let’s do it!

Am gasit si campania “romanii sunt destepti” care pacat ca e legata de o ciocolata… care se cheama ROM si care, dupa-mine, contribuie la confuzia dintre roman-rrom(tigan)

[facebook_ilike]

 

 

Share

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.