Bogdan Rosca

radio jurnalist

Era sa devin hacker?!

Ca m-am specializat putin in hardware, asta-i deja istorie ­čÖé .

Dar stati sa vedeti… Eu, fiindca lucrez in domeniul productiei audio si video n-am dat “jos” de pe net vreun film sau muzica. Sunt din cei care investesc bani in cd-urile originale de la Carturesti sau care cauta viniluri prin tirguri si pe net. Am o colectie personala la care tin destul de mult. Ei da, recunosc ca am si fake-uri primite sau cumparate de pe la rusi sau ┬ácopii facute pe calculator. Sa ridice mina sus colectionarul care n-are asa ceva in fonoteca! Dar, grosul colectiei mele e format din discuri si cd-uri originale pe care le cumpar inca din scola generala.

Simbata a fost la mine un prieten. I-am prezentat noul hard pe care imi trec (extrag) piesele de pe cd-urile mele ┬áca mai apoi sa le pot pune pe un mp3 player. Incintat de achizitia mea, m-a intrebat de ce nu-mi “dau jos de pe net” muzica si filme? Cum? Si se apuca omul si-mi prezinta pe larg DC++ si Torentele. .. Nu-mi vine sa cred ce gasesti acolo. Intimplator am constatat ca foarte multe hub-uri publice sunt din Romania si Federatia Rusa, Ukraina, s.am.d. ┬áTot intimplator am gasit in file-listul unuia care-si zicea “balalau” integralele Led Zepelin, Dio si Kiss. Ba fratilor nu-i normal ce se intimpla… Si eu care ma gandeam, in naivitatea mea, ca as putea initia o afacere cu discuri pe internet…

Ma tem in continuare sa dau jos de pe net filme si muzica. Poate ca sunt fraier fiindca ┬ádau bani pe discuri. Dar, nu mi se pare deloc “kusher” sa ofer gratis colectia mea de discuri sau sa o iau gratis de la altii.

[facebook_ilike]

Share

3 comments found

  1. Nu e kusher, e foarte kusher. Odata ce-am cumparat o piine pot s-o impart cu cine vreau. Producatorii oricum fac profituri incomensurabile si asa. Si oricum isi vind produsele la preturi supraevaluate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.