Bogdan Rosca

radio jurnalist

Ganduri razlete

Ma intorc aici dupa o lunga absenta.

Nu-mi fac griji pentru “rating-ul” acestui blog pentru ca eu nu alerg dupa contracte cu agentii de p.r. care promoveaza ceva sau pe cineva. Ca jurnalist ma eliberez uneori aici de chestii care ne pun pe ganduri. In plus viata mea off-line e suficient  de plina.

Craciunul a trecut pentru noi ca prin ceata, desi ne-am straduit sa marcam momentul. A fost greu in conditiile in care am fost din sase-n sase ore cu Luca la Pediatrie I pentru tratament intravenos cu antibiotice. Raceala sa tratata punctual si atacata tirziu cu un antibiotic gresit s-a transformat in pneumonie.  Asa am ajuns sa facem acest tratament dur acum suntem bine. Trebuie insa sa constatat ca sistemul nostru medical e intr-o stare foarte proasta…Hai sa recunosc ca tatal meu este medic si asta imi deschide unele usi. Dar si asa poti avea emotii…In fine. Nu vreau sa ma mai gandesc la asta,  dar am indoieli in ceea ce priveste limitele de competenta si pricepere din sistem.

Meanwhile, s-a dat drumul la Transilvania Live. Un post de televiziune nascut din asocierea Vasile Dancu-Ioan Rus -Arpad Paszkany si care vrea sa fie… altfel. Il cunosc pe profesorul Vasil Dancu inca din facultate fiind cel care m-a sprijinit in realizarea lucrarii de licenta (nu intrase in politica pe-atunci). Va sa zica trustul ar trebui sa aiba viziune. Urmaresc evolutia lui si am asteptari mari. Asta pentru ca si ei declara ca nu mai vor senzational ci vor informatii corecte, relevante pentru Transilvania si Romania. Mult succes!

DAR, deja i-am surpins relatind despre decesul tatalui prim-ministrului Emil Boc intr-o maniera tipica posturilor centrale. Pina la urma, o astfel de informatie trebuie tratata decent pentru ca durerea unei familii, fie ea si a prim-ministrului, trebuie respectata. Asa cred eu.

Prin urmare, prefer sa ma retrag in biblioteca sa-mi reiau lecturile. Au ramas restante cite o carte de Kundera, Orhan Pamuk si mai am putin din jurnalul Monicai Lovinescu.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.