Bogdan Rosca

radio jurnalist

Good bye maestre!

Salut final Coli

Suntem mult mai saraci incepind de azi…Seniorul Constantin Colhon, cel care ani la rind a condus  spatiul muzical dedicat jazz-ului la Radio Cluj, nu mai e printre noi…Pentru mine “Coli” a fost un om special…cind l-am cunoscut am fost convins ca era un om special.  In noiembrie 1995 cind am intrat prima oara in radio, Ovidiu Moldovan m-a adus la secretariat sa ma prezinte colegilor. Conducerea redactiei era in sedinta de macheta. Coli iesise dupa ceva din biroul directorului si Ovidiu l-a abordat pentru a ma prezenta. “A forte proaspete la Actualitati!” a zis domnul Colhon. Zi ma ceva sa te aud ! Nu stiam ce inseamna asta si n-am reactionat pe moment. Zi ceva sa-ti aud vocea! Am mormait ceva si doar atit a zis: Da ii bun, du-l pe teren!

Mai tirziu am inceput sa invat de la el unele mici secrete ale vorbirii la microfon. Mai apoi ne-am descoperit pasiunea comuna pentru jazz Aveam lungi discutii despre muzica. Schimbam discuri si comentam despre ce fac artistii de jazz contemporani. El , un aparator al scolii vechi . Eu un tinar, pasionat de noul jazz.

Acum a venit momentul sa-mi iau, sa ne luam ramas bun de la maestru, cel care spunea: suntem doar niste riuri care se intilnesc. Daca din involburarea intilnirii noastre raminem cu ceva, e bine. Daca nu, iar bine. Curgem mai departe…

Miine seara va  invit, ca un ultim omagiu sa ascultam pe Radio Cluj, de la ora 18.00, in reluare, ultima emisiune semnata de Constantin Colhon.

Good bye maestre!

Share

1 comment found

  1. cu sinceritate iti spun ca nu stiu cine este, dar din tristetea cuvintelor tale imi dau seama ca a fost un om mare

    marii oameni ai tarii se duc incet. cine ramane in urma lor? doar gandindu-ne, ne ia plansul…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.