Bogdan Rosca

radio jurnalist

Imaculata presă privată

Day 3: Ploaia nu m-a oprit să ies şi astăzi. Asta pentru scepticii care se gândeau că am să mă las. Trece şi febra musculară. Doar somnul m-a încurcat puţin astăzi…am ieşit cu 15 minute mai târziu dar, m-am încadrat în timp…

M-am cam săturat de Thin Lizzy aşa că am trecut pe Linkin Park…

De câteva zile mă tot gândesc la un domn  care citeşte seara pe B1 tot felul de texte de pe prompter, cu un aer de comentator versat şi, normal, atotştiutor.  În urmă cu câteva zile cometând (in)competent pe tema datoriilor televiziunii române îi numea pe toţi cei care lucrează în televiziunea publică nesimţiţi, pentru că au mâncat bugetul şi acum au datorii.

Fraţilor, eu unul nu mă simt în categoria pe care a numit-o acest domn. E adevărat că există această datorie dar  nu sunt în măsură să comentez pe subiect. Dar, trebuie spus că TOATE televiziunile din ţărişoara asta au datorii istorice. Diferenţa e că în cazul TVR ele sunt publice, pe când în cazul privaţilor ele sunt motiv de troc electoral. Ani la rând problema s-a pus de maniera eşti cu mine nu te execut, eşti împotriva mea te execut. Înţelegeţi, nu?

Nu vreau să mă lansez într-un discurs comparativ public versus privat.  Spun doar atât. Jurnaliştii din sistemul public ţin încă cu dinţii de deontologie. Jurnaliştii din sistemul public au reacţionat muuult mai dur atunci când presiunile politice riscau să le compromită mesajul. Cei din privat joacă după cum le cere patronul şi nu pun întrebări. Dar, nici în cazul lor nu poţi să generalizezi într-o manieră atât de grosolană cum o face acest domn. Au şi privaţii producţii extrem de valoroase din punct de vedere jurnalistic. România te iubesc al celor de la PRO e un bun exemplu. Şi nu e singurul.

Da, e adevărat că există uscături şi in sistemul public aşa cum   există şi în privat. Dar  să vi să spui că TOŢI sunt nesimţiţi e prea mult. E o dovadă clară a unei minţi înguste şi, clar, a incompetenţei. Dar îl iertăm pentru că vine din sistemul privat şi imaculat…

Asta ar fi o reacţie potrivită:   

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.