Bogdan Rosca

radio jurnalist

Ioan Muslea

Nu v-am povestit niciodata despre domnul Muslea.

Ioan Muslea e un jurnalist old school, figura marcanta a luptei anticomuniste, pasionat de jazz si film, fost director al studioului de Televiziune din Cluj.

Eu il cunosc de cind eram copil. Era amic cu tata si schimbau casete video intre ei. Ma incanta de fiecare data ca ma lua in serios. Aveam 10 poate 12 ani. Il salutam si se oprea de fiecare data sa schimbe citeva cuvinte cu mine si mie imi placea ca ma trata aproape ca pe un adult. De atunci au trecut citiva ani buni (peste 25…). Am ajuns sa lucrez in presa si am aflat mai multe despre el. Apoi a devenit director la postul de televiziune din Cluj care functioneaza in cladire cu radioul meu. Mai apoi s-a pensionat si il mai intilnesc din cind in cind in cartier, fiind vecini.

Azi m-a sunat sa ma intrebe cind fac emisiunile de jazz in locul regretatului Coli. I-am comunicat orele si mi-a spus Am sa te ascult sambata, dar sunt convins ca faci o treaba minunata. Momentele acestea sunt clipe pretioase pentru mine. L-am intrebat ce mai face si mi-a marturisit ca scrie o istorie a jazz-ului in revista Tribuna , demers jurnalistic despre care, spre rusinea mea, nu stiam. Acum pot sa citesc pe internet paginile semnate de el si va recomand sa le parcurgeti, evident, daca va pasioneaza domeniul.

Pina una alta va invit sa ascultati jazz la Radio Cluj, simbata de la ora 18 cind il  putet intilni pe  Lee Morgan

[facebook_ilike]

Share

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.