Mă dau cu jiipu şi mi-s şmekher.

Nu prea mai are rost să comentăm deontologic pornirile jurnaliştilor de la posturile de ştiri centrale care titrează dramatic România sub Zăpezi, Coşmarul alb cuprinde România, ş.am.d..  Sunt foarte sigur că în opinia colegilor capitalişti, dacă ninge în Bucureşti înseamnă că ninge exact la fel (de tare sau de încet) peste tot!

S-a scris deja în on-line despre atitudinea neimplicată a românilor in faţa dezastrelor naturale. S-a comentat cât de diferiţi suntem noi ca naţie comparativ cu  japonezii, spre exemplu. Cum preferăm să ne uităm  dintr-o crâşmă cu  răchia-n mână la militarii care dau la lopată în locul nostru. Puteţi citi aici unul dintre cele mai bune texte pe acest  subiect.

Eu însă am remarcat aseară când curăţam trotuarul şi locul de parcare din faţa casei, o serie de frustraţi care îşi testează maşinile în condiţii de aderenţă scăzută. Adică, dacă tot au dat peste 15 mii de euro pe un Volkswagen Tuareg cu 500.000 de kilometri la bord, ia hai să vadă cum merge huiduma cu gazul la pământ pe zăpadă frământată,  când toţi ceilalţi merg cu 30 la oră.  Eu sunt un împătimit al maşinilor şi ştiu că o tracţiune integrală face toţi banii pe zăpadă. Dar ştiu şi că prietenii mei din lumea raliurilor fac spectacol în timpul curselor pe drumuri închise circulaţiei publice.


Cât îi priveşte pe ţărănoii care şofează  huidumele despre care vorbesc aici, sunt absolut demni de milă! Acumulează frustrări când trebuie să plătească peste 2000 de lei impozit, când constată că nu au bani să-şi cumpere anvelope bune şi când văd că nu pot coborî consumul sub 12 litri în oraş.  Şi atunci vor să-şi demonstreze, de parcă ne-ar interesa, că ei sunt altfel decât oamenii când merg mai tare pe zăpadă.

Da fraţilor v-am remarcat, că de aceea scriu aici despre voi!  Sunteţi nişte imbecili fără creier care habar nu aveţi să ţineţi sub control maşina aia! Vin  şi cu o recomandare: poate ar fi mai indicat să mergeţi mai încet fiindcă  toţi ştim că ce-i pe voi e şi-n dulap. Adică sunteţi nişte neica nimeni, rupţi în cur,  care aţi dat toţi banii voştri pe o maşină, v-aţi şi creditat pentru ea, dar nu sunteţi în stare să vă bucuraţi de ea! Nu faceţi decât să stricaţi imaginea unei maşini , frumoase dealtfel, doar pentru că aşa credeţi voi că urcaţi pe scara socială.  Şi ar fi păcat să vă distrugeţi averea  în iarna asta fiindcă ştim cu toţii că nu aveţi bani de reparaţii. Şi atunci ar trebui să vă întoarceţi la statutul de pasageri ai RATUC-ului ceea ce ar fi similar cu sinuciderea pentru voi.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.