Bogdan Rosca

radio jurnalist

Ma specializez in hardware. Sau, nu?

Frate, am luat-o pe ulei. Si asta dupa ce m-am prins ca am ramas in urma cu tehnologia.

Saptamina aceasta am stat cu ochii in computer cu gindul sa-mi iau un hard-disk extern. Eu sint din gasca celor care sint incintati de orice chestie ce trebe bagata-n priza . Am tot auzit de harduri externe, in sus si-n jos, ba ca tre sa fie cu eSATA si USB 3.0 , ca daca ii cu alimentare separata ii mai trainic ca nu te apuci asa usor sa-l cari dupa tine si apoi sa-l dai de pamint, s.a.m.d. Adica m-am documentat o vreme in scurte sedinte “de lucru” cu inginerul sef de la studio si cu responsabilul de parc IT.

Lamurite unele aspecte, am ramas la intrebarea cea mai importanta. De cit sa fie? De 320, ii prea mic, de 500, parca ar ajunge de 1 T mno da ce mare-i asta! Da ce sa fac cu el? Si uite asa am ajuns la concluzia ca as putea sa-mi transfer toata colectia de muzica pe hard. (majoritatea pe CD-uri ca de casete si viniluri n-oi avea timp sa le digitalizez ) .

Fuga fuguta la e-mag. Ies satisfacut cu un  hard de un T in brate si il montez pe agregatu de desktop, cam imbatrinit. Aaa asta al meu  n-are quad-uri, core-uri si alte alea, da inca merge. Si uite asa de trei zile bag cite 10-12 discuri pe zi. Am dat jos de pe net un program “Media Monkey” si ii dau bataie .Acum insa ma intreb cind o sa termin, pentru ca stiva de discuri trece de 300. Poate ajunge chiar si la 400. Si…m-am cam plictisit dupa 30 de discuri.

In paralele ma tot uit dupa un Dell sau HP de desktop ca sa am ceva serios la ce sa leg hardu’ asta de un T. Vreo sugestie? Hooo, da sa fie in buget, ca “cu bani stie oricine”.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.