Bogdan Rosca

radio jurnalist

Marketingul lui peşte

Bun gasit in nou an.

Cred ca v-ati saturat de articolul cu “jurnalistii adevarati” care stiu ce-i aia o stire. Oameni care poseda intregul adevar al meseriei de jurnalist,  si care n-ar vinde Doamne Fereste! o intreaga redactie pentru 500 de euro publicitate pe site. Da de unde !

Se simte o mega inversunare pe seama apropiatelor alegeri  incat ti-e greu sa-ti dai seama ce e real dupa  ceea ce scriu gazetele.  Si daca cititi pina la capat o sa vedeti ca in presa scrisa, fie ea si publicitar lucrurile nu sunt cu mult diferite.

Astazi m-am distrat copios de retalileri clujeni (cuvint la moda!) care imi infunda saptaminal cutia postala cu ziare cu produse. Ghinionul meu e ca am o cutie postala mare si sigura, asta pentru ca nu mai vreau sa ramin fara revista National Geographic la care sunt abonat. Asa ca postasii de ocazi imi indeasa in cutie un vraf de astfel de ziare. Pe scurt azi am primit : doua exemplare similare de la magazinul Jysk, patru (da patru!) exemplare similare de la Kaufland cu anexa gastro cu tot, trei exemplare identice de la Real, doua de la Billa, doua de la Cora si unul infoliat de la Metro. Castiga asadar, detasat,   magazinul Kaufland.

Ideea e ca eu nu le citesc pe astea niciodata. Nu ma intereseaza marfurile promovate de ei. Cumpar produse alimentare ca tot omu la sfirsit de saptamina, incerc sa fac slalom printre E-urile mezelurilor dar nu sunt un shopaholic care sa compare preturile si sa fuga de la Bila la Kaufland si apoi la Real ca intr-un loc e mai ieftin zaharu, dincolo untul iar portocalele sint mai ieftine dincoace. Asa ca aceste minunate foi colorate ( dai incolo de copaci taiati pentru maculatura) sfirsesc in pubela pentru “fractia uscata”

Dar, am aruncat un ochi pe foita de la Jysk. Uneori au piese faine de mobilier…Si am descoperit asta:

Daca va uitati atent la ultimul rind vedeti ca acolo scrie NE CEREM SCUZE DACA PRETURILE SAU DENUMIRILE DIN ACEST PLIANT NU CORESPUND CU CELE DIN MAGAZIN!

Pai daca e asa de ce Dumnezeu le mai trimiteti? Daca vad un produs acolo si ma hotarasc sa-l cumpar, ce trebuie sa fac? Sa iau de doua ori mai multi bani la mine sau mai putini? Daca imi doream un scaun rosu si ele se fabrica numai pe verde?

Asa ca dati inainte cu marketingul vostru de doi lei si bagati hirtii in cutiile de posta. O sa va creasca sigur vinzarile. Smart guys ce sunteti!

[facebook_ilike]

Share

1 comment found

  1. Buna Bogdan. eu lucrez la Jysk(Tm). Ceea ce scria la sfarsitul pliantului are o explicatie. Pliantele nu se tiparesc la noi in tara ci in Letonia asa ca mai apare cateodata cate o mica greseala(text sau pret). Se intampla foarte rar dar se intampla.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.