Bogdan Rosca

radio jurnalist

Mi-am bagat actele

Mi-am depus actele pentru permis. Sa va povestesc aventura pentru ca s-ar putea sa aveti nevoie de unele “ponturi”.

Daca permisul de conducere a expirat trebuie sa va faceti si analizele medicale. Puteti fi scutiti de plata a 100 de lei daca va treziti la timp si schimbati permisul inainte ca acesta sa expire efectiv pentru ca in acest caz nu mai trebuie analize medicale. Cert e ca odata cu aventura mea s-au mai trezit vreo doi colegi ca le-au expirat permisele iar unuia chiar buletinul.

Povestea analizelor este ca pe site-ul prefecturii Cluj sunt postate niste policlinici/cabinete care fac astfel de evaluari medicale insa in realitate ele nu le fac. Umblind sa gasesc un loc unde se pot face acestea am gasit un cabinet medical pe strada Motilor 62 in Cluj Napoca unde pentru 100 de lei ti se pun cele 5 stampile in 10 minute.

Apoi trebuie sa platesti 68 de lei pentru plasticul propriu zis. Copie dupa analize, copie dupa buletin, permisul in original si Cartea de Identitate si te prezinti la Biroul de Permise de pe  strada Albac. Partea buna e ca acest birou se afla in fostele spatii ale Auto Mircea din capatul cladirii si nu in acelasi loc cu inmatricularile si programarile pentru examenele de conducere.

In cazul meu situatia a fost mai speciala pentru ca in ziua in care m-am dus prima data acolo permisul retinut de nenea Politist din Tarnaveni nu a ajuns la Cluj. Desi el era expirat, functionarii de la ghiseu trebuiau sa-l primeasca prin posta de la Tarnaveni. Neasteptat pentru “portretul robot al functionarului roman” domnul de la ghiseu mi-a dat numarul de telefon sa verific inainte de a veni a doua oara, daca permisul vechi a ajuns la ei. Culmea, relatia de comunicare chiar a functionat! Ieri am sunat, au verificat si actul venise. Asa ca m-am dus iar la ghiseu, am facut poza, mi-au prelungit dovada cu inca 15 zile si acum astept permisul nou prin posta.

Concluzia este ca in ceea ce priveste prezenta institutiilor statului in online suntem inca pe spate, dar ca serviciile la ghiseu par a se imbunatatii. Nu a fost asa de dificil pe cit ma asteptam sa rezolv aceasta mica problema administrativa.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.