Bogdan Rosca

radio jurnalist

Multumiri. Etapa I la final!

Asta e momentul in care trebuie sa scriu pe blog!

Asa simt acum cand scriu aceste randuri din foisorul amplasat in Parcul Central al Clujului. Timp de o saptamina am venit in parc cu colegii mei de la radio pentru o serie intreaga de concursuri si interventii pentru a marca lansarea ClujFM.

Adevarul e ca ma simt ca un maratonist care se apropie de final. La finalul unei etape. Proiectul ClujFM este unul in care am investit foarte  multa energie. Si nervi. Si nopti nedormite. Si tigari. Si momente de disperare dar si momente de bucurie…

Pe scurt: In primavara anului ne-am apucat sa desenam. Sa facem planuri, sa vedem cum ar fi sa emitem doua programe in paralel. Unul pe Cluj si unul pe regiune. Am ajuns la patru posturi care in anumite momente ale zilei emit in paralel. Cu aceeasi echipa, ba mai mult, usor redusa. Am facut proiectul pina la capat. Si am asteptat. Apoi ne-am disperat ca nu o sa reusim sa ii convingem pe altii ca el trebuie pus in practica. Undeva in iulie a venit si aprobarea. De atunci si pina in 10 septembrie aproape ca nu am pus geana pe geana…Am tradus in practica teoria din proiectul respectiv. Azi suntem la finalul primei saptamini in care emitem dupa noua formula. Si suntem , cred, tot mai sus! Schimbarile la nivel  organizational si personal in echipa Radio Cluj sunt atat de profunde incat abia reusim sa inventariem tot ce ni se intampla.

Acum, e momentul multumirilor de etapa.

Multumesc cu adevarat:

Colegilor din deparatmentul tehnic-Radu, Bogdan, Mihai, Cipri si Rada  pentru faptul ca au stat alaturi de colegii care au preluat programul ClujFM pentru a-i invata tainele mixajului sau in Parcul Mare de dimineata pana seara, pentru ca totul sa iasa perfect. Mircea, si tie iti multumesc pentru faptul ca intr-un moment in care credeam ca ne prabusim ai insistat sa facem concursuri in parc si ai dat alt suflu evenimentului . Multumesc si pentru premiile de care ai facut rost :). Multumesc Marius pentru ca ai preluat din zbor evenimentul si ai aratat ca un dj carismatic poate ridica publicul din amortire.

Ligia si Alina de la Marketing, pentru ca ati facut rost de concursuri pentru un proiect care era foart greu de vandut, deoarece el nu exista in momentul in care v-am spus ca e nevoie de concursuri ca sa atragem publicul alaturi de noi. Nice job! Daca tot vorbeam de marketing si publicitate multumesc celor de la Vitrina pentru conceptul campaniei de lansare si celor de la IRES pentru datele puse la dispozitie.

Daca ma uit in echipa redactionala, as incepe cu Andi. Frate, iti multumesc pentr ca nu m-ai lasat in pace. Pentru orele (cred ca zilele daca le punem cap la cap) in care am vorbit la telefon sau fata in fata ca sa setam niste chestii 🙂 ) Sincer, atat de mult am vorbit cu Andi la telefon in perioada aceasta, incat telefonul meu (competent de altfel) se descarca de doua ori pe zi 🙂 Esti printre putinii oameni din acest proiect care au venit la mine cu solutii la problemele si greutatile pe care le-am intampinat pe parcurs.

Multumesc, Doina, Alina si Dan pentru faptul ca ati acceptat sa va transformati in niste prezentatori selfisti si ati luat in serios tot ce se intampla in aceasta perioada. Ati inteles ca voi suneti imaginea si vocea noastra si ca tot efortul din spatele vostru s-ar putea evapora daca voi nu faceti ceea ce trebuie. Suntem bine, suntem unde trebuie, DAR trebuie sa mai urcam putin si….sa ne mentinem.

Apoi, multumesc Carmen pentru extraordinara disponibilitate si putere de adaptare de care ai dat dovada in zilele acestea. La fel iti multumesc si tie, Elena pentru turele matinale de stiri si prestatiile din parc! Alina, multumesc ca ti-ai asumat roluri multiple in echipa, de la stiri, la reporter si rubricator. Ai stabilit standardul Cluj FM pentru infotrafic si toti cei care te vor urma trebuie sa fie musai la 7.45 in centru!  Nu-i uit pe Titi, Zoli si Calin care s-au zbatut ca legaturile sa fie facute cum trebuie intre CGT si cele doua emisii sau au pus la punct latura  informatica a programului nostru.

Multumesc Anca pentru intransigenta ta, care uneori ne readucea pe orbita pe mine si pe Andi atunci cand scapam din vedere cate ceva.

Oana, iti multumesc si tie pentru felul in care ai inteles ca trebuie sa ne reinventam si atunci cand nu e vorba de chestiile mici si marunte 🙂

Le multumesc colegilor de la stiri-Dan, Ovi, Mircea, Cami, Darian, Paul, Andreea pentru ca au inteles ca NOI suntem primii care trebuie sa spunem ce se intampla prin lume si asta intr-o maniera percutanta!

Nu o uit nici pe Miro, fara de care site-ul nu ar fi putut fi refacut (tnx si tie Pal) si fara de care prezenta noastra in on-line nu ar fi fost atat de consistenta! Da Marian, nu te-am uitat ca ai luat inca o jumatate de tura in carca si vrei si rubrica infotrafic! Tnx man!

Florine, multumesc ca ai revenit si ai luat in serios atatea probleme care tin de programul asta. Le multumesc si colegilor din conducere care au facut ce au facut ca noi sa avem premii in parc (Marieta stie de ce!!)

Le multumesc tuturor colegilor care au intrat in forta pe AM-chiar daca pina in acest moment nu le-am acordat atentia cuvenita-Dan, Cristi, Liliana, Alin, Cris, Tucu. Sunt convins ca intelegeti de ce  a trebuit sa ne ocupam putin mai mult de nou nascutul familie noastre 🙂 Asta nu inseamna ca ati trecut pe plan secund. Din contra, cand ma intorc trebuie sa reformam mai multe pe acolo!

Nu le uit pe colegele din emisia AM -Mariana, Bianca,Jutko, Cristina, Liliana  si pe cei din Control pentru faptul ca sunt in permanenta atente (atenti) la ce se intampla pe statii. Nu o uit nici pe Mari care mi-a preluat o buna parte din atributiile legate de administrarea programului pentru ca eu sa-mi pot vedea de treaba. Nu stiu ce m-as fi facut fara tine! Pe bune!

Multumesc si familiei mele pentru ca a inteles ca am demoni in cap si au acceptat sa-si sacrifice vara lui 2012 ca eu sa-mi pot face treaba! Si le multumesc si ascultatorilor ClujFM care ne investesc cu incredere. Promit sa nu va dezamagim!

Va rog sa ma iertati daca am uitat pe cineva. Sunt foarte obosit 🙁

La final le multumesc si celor carora nu am de ce sa le multumesc si care au sperat sa ne rupem gatul si acum isi rod unghiile pe undeva…Bai, va multumesc pentru ca ne-ati facut sa fim atenti!

Si acum plec putin intr-un loc fara semnal GSM 🙂 dar cu acoperire in FM si stau pe 95,6. Ca sa nu va simtiti parasiti de tot!

P.S. V-am zis ca sunt obosit…Multumesc Consuela pentru ca ai venit cu o saptamina mai repede din concediu ca sa ne ajuti cu baza de date muzicala, Cristi, Muri, FlorinC si Tibi pentru zecile de ture dinspre studio spre parc sau spre locurile unde trebuia sa ajungem ca reporteri. Contam pe voi si pe mai departe 🙂

Share

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.