Bogdan Rosca

radio jurnalist
Murdar.The Podcast

Murdar.The Podcast

Un podcast de ficțiune pe care îl asculți cu sufletul la gură.

Vreau să vă anunț că prin Marian Hurducaș, gazda Hurducast, am aflat de lansarea podcastului Murdar. Un podcast bestial scris de Dan Fințescu. Ca radio man am o oarecare reținere dar și curiozitate în fața experimentelor audio. Asta pentru că am auzit prea multe producții slabe. Săptămânal ascult piese noi pentru playlist și de cele mai multe ori mă enervez când aud cât de prost se compune și se produce în Românica. M-am săturat de dance-ul latino-manelo local și de fâțele care cred că dacă miaună la microfon în fața unui băiet care bagă niște reverb se pot numi artiste și musai trebuie să intre pe radio, încât uneori pot fi auzit suduind la propiu cu căștile pe cap. Consuela (secretara noastră de redacție) poate confirma asta. Și apoi se știe că nu sunt amator de coacheri online care vorbesc din vasta lor experiență profesională de doi ani într-o meserie.

Murdar e un serial audio de ficțiune. Cu o temă de mainstream: supraviețuirea creativilor într-o lume marcată de pandemie, când majoritatea industriilor performative s-au închis. Eroul principal, Șarpe e un fost DJ, homeless, care își înregistrează experiențele pe un reportofon. Scriptul e foarte bun. Al dracului de bun, domnule Fințescu! Personajul e real, urban, vorbește firesc, înjură ca un om rezonabil și trăiește-n București. Povestea devine tensionantă dar fără să te scoată din papuci și e evident că urmează să se întâmple ceva pe măsură ce curg episoadele. Am un zece cu steluță pentru Tudor Marciu de la Moving Records. Sună într-un mare fel munca lui! Bun de tot!

Dacă îl adăugăm în schemă și pe Vlad Dumitrescu aka Illustrescu cel care semnează partea de grafică, avem un produs media care sunt sigur că va rupe. Deocamdată a sărit sus de tot pe platformele de podcast.

Bravo vouă și chapeau! Cu respect maxim și…puțină invidie, mno :).

Aici îi găsiți ca să nu vă fie greu:

https://podcasts.apple.com/ro/podcast/murdar/id1518295369

https://open.spotify.com/show/6G0p5aG5NAACcUaoiI5X9o…

🎧 www.murdarpodcast.ro

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.