Bogdan Rosca

radio jurnalist

Ne-am înscris

Azi am stat două ore la rând să îl înscriem pe Luca în clasa pregătitoare. Pregătitoare şi nu clasa zero pentru că s-a constatat că denumirea cu zero este una peiorativă şi nu se regăseşte în noua Lege a Educaţiei. Asta ca să ne lămurim de la bun început 🙂

Suntem printre cei care aleag în această perioadă  altă şcoală decât cea de proximitate, aşa că la ora 11.30 ne-am prezentat cu actele la şcoala unde vrem să-l înscriem pe junior (ce repede trece timpul…).

Nu aveam foarte multe persoane în faţă dar aplicaţia inventată de softiştii Ministerului nu le permitea celor care introduceau datele în sistem, să coboare sub 12-15 minute de copil înscris. Aşa că am stat cuminţi şi am aşteptat. Am dat mâna cu Domnul Director (care mi-a fost şi mie profesor), i-am văzut pe colegii din presă înregistrând declaraţii ale părinţilor şi am chibiţat puţin pe marginea birocraţiei electronice care în mod neaşteptat ne aduce timpi crescuţi de aşteptare. Era parcă mai simplu înainte când dădeai dosarul semnai şi pa!

Până la urmă am depus actele şi aşteptăm afişarea rezultatelor la începutul lunii aprilie. Ţinând cont că îndeplinim toate cele trei criterii de departajare ale şcolii pe care o dorim, sper să nu avem parte de surprize.

Tot astăzi m-au trezit colegii de la Realitatea FM Cluj să le spun ce cred eu că ar trebui să facă românii ca reacţie la scumpirea masivă a carburanţilor. Discuţia a plecat de la postul anterior (vezi mai jos). Am pledat, fără excese, pentru creşterea vizibilităţii societăţii civile şi a intereselor consumatorilor.

Azi de la ora 17.00 ne vedem pe TVR Cluj la Transilvania la Zi. Voi discuta cu economistul Emil Culda şi sociologul Ioan Hosu despre efectele economice şi sociale ale recesiunii. Apoi, vine în platou şi Raluca Ghervan pentru a vorbi despre Festivalul Filmului Francofon. Încheiem înainte de jurnalul serii  cu reprezentanţii Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Basarabeană cu care vorbim despre Festivalul Basarabia de la Cluj.

 

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.