Bogdan Rosca

radio jurnalist

O idee. O aplicam? Cum?

Unul dintre cei 50 de prieteni despre care vorbeam in postul anterior mi-a dat o idee privind implicarea.

Plecind de la intrebarea daca am ceva impotriva partidelor politice, i-am raspuns ca in principiu nu, dar ma ingrozeste rezistenta sistemica a lor la schimbare. In 20 de ani am vazut cum aceeasi oameni ajunsi pe prima treapta a politicii nu se mai dau jos de acolo. Fac regulamente interne, genereaza scenarii astfel incat vocile noi fie sa-si rupa gatul cazind de pe o treapta prea inalta pentru ei, fie sa se transforme in marionete.  Si atunci, constat cu tristete ca “lehamitea” de care aud prea mult  atunci cind discut despre  politica e o atitudine justificata. De ce ar vrea un expert roman pe probleme de transporturi sa zicem, scolit prin Harvard si semnatar al unor lucrari de strategie in domeniul transporturilor pentru Germania, sa se impuna in fata unora care-si doresc doar costumul, cravata si servieta de Ministru al Transporturilor cu facultatea absolvita in 2006 in varianta invatamint la distanta?

Nu am raspuns la aceasta situatie. DAR, exista o forma a implicarii in care acest personaj descris de mai sus poate fi folosit intr-o directie pozitiva.

Pina la urma, Romania e tara mea si a ta! Nu e numai a smecherului care-si doreste servieta de ministru. Daca stam pe margine, el, smecherul, se vede indreptatit sa ia aceasta pozitie si mai apoi in nepriceperea lui sa lase tara fara drumuri si cai ferate. Ati prins ideea? Daca vreti sa schimbati ceva, implicati-va! Nu-i lasati pe altii sa-si rezolva  socotelile minore in numele vostru.

Deocamdata, va anunt ca m-am alaturat proiectului Nepoti de Craciun al blogosferei clujene. Revin cu detalii si poze de la sedinta foto de azi. 🙂 Zambetul i se datoreaza lui Nicu, cel care ne-a facut de ris pe un frig serios.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.