Bogdan Rosca

radio jurnalist

O zi de jurnalist.

Asta seara la Transilvania la Zi am discutat din nou despre politica. Am vorbit in deschidere despre alegerea Mitropolitului de Cluj, situatia creeata de subfinantare la Institutul Inimii Niculae Stancioiu din Cluj si campania unor organizatii non-guvernamentale pentru oamenii nevoiasi.
Chestiunea Politica, adica o oglinda proteste sindicale vs dezbaterea Motiunii a opta m-a incins ceva mai tare.
Citeva concluzii: sindicatele au dovedit inca o data ca nu au forta romanilor din 89; ca unii lideri ar tebui schimbati fiind in aceste functii inca de prin 92 ( a recunoscut chestia asta in direct liderul Grigore Mares de la CFR) si ca meciul declansat de domnul Presedinte cu unii lideri sindicali si-a atins in parte scopul decribilizind miscarea sindicala romana.
Circul politic e deja unul care intra in cotidian. Politicieni care nu voteaza sau voteaza altfel decat declara in pre-ziua votului. Dezbateri lungi presarate cu versuri si citate din biblie, timp irosit. Cand scriu aceste rinduri motiunea inca nu s-a votat dar toata lumea stie ca nu se va intimpla nimic desi circul mediatic e cit casa. Totul ramine la fel si miine dimineata. Acum se discuta despre pretentiile de autonomie formulate prin senatorul Gyorgy Frunda, dealtfel un bun politician. De unde a aparut chestia asta cu declaratia politica pe marginea declaratiilor facute de un oficial maghiar despre Romania? Oare treaba asta n-a putut isca reactii atunci cind a aparut ” pe surse “? Trebuia adusa acum in dicutie? Mi se pare ciudat. Poate ca avem parte de un nou exercitiu de manipulare mediatica. Daca ar fi baieti destepti ar face o dezbatere separata pe tema asta si atunci am vedea cine sustine si cine nu chestiunea maghiara? Vadim fierbe, acolo unde o fi.
Dar pina una alta asteptam sa vedem cum se termina circul asta cu motiunea. Miine luam in desk-uri o alta fumigena: pleaca sau nu dl. Emil Boc din functia de premier? Eu cred ca inca nu. Pina se voteaza si Legea Minoritatilor Nationale.

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.