Obiceiuri cu fumuri

Fumatul devine incet, incet un obicei tot mai condamnat din punct de vedere social. Nu se mai fumeaza in birouri, in institutii, avem  locuri speciale pentru  fumat si tot mai multi fumatori renunta la acest viciu.

Dar, se pare ca nu putem scapa de prostul obicei de a arunca chistoacele pe strada, in fata pubelelor de gunoi sau pe geamul de la masina. Asta ma enerveaza cel mai tare! Vad in trafic o gramada de cocalari care fumeaza  cu geamul deschis, ca sa nu “imputa masina”. Stiti, voi genul de tip frezat, ochelari de soare mari, limuzina germana premium inchisa la culoare, care fumeaza cu coltul din stinga al gurii si sufla constiinciosi fumul pe geam. Mina atirna vara pe geam ca scrumul sa cada linga rotile pe 17 cu jante lucioase. Pina aici hai sa zicem….Da’ cind gata tigara o arunca tot pe drum ca doar n-o sa murdareasca scrumiera masinii, ca da rau la revinzare! Ba fraierilor! Strada nu e tomberonul vostru, chiar daca voi sinteti niste gunoaie. Masina voastra pute oricum a fum si daca vreti sa pastrati scrumiera intacta dati cinci lei pe una portabila. Sau nu va mai ramin bani pentru limonada pe care o lingeti citeva ore la mall?

Mai sint insa unii soferi care folosesc scrumiera din masina. Dar o buna parte a lor chiar daca sting tigara in aceasta scrumiera o golesc la bordura ca iar lenea nu-i lasa sa faca zece pasi pina la o lada de gunoi suspendata de stilp. Obiceiul acesta l-am observat in special la taximetristii de prin statii. Sunt aceeasi oameni care arunca de pe geamul de la bucatarie cojile de cartofi si oua, ca doar sunt biodegradabile si de ce sa umple un cos de gunoi din apartament, care mai apoi trebuie dus la gheena?

Si in final sa recunosc ca si eu sunt fumator, dar tot nu ma prinde solidaritatea de viciu in astfel de cazuri

Share

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.