Bogdan Rosca

radio jurnalist

#onoff

Aseara am fost la un eveniment organizat de Zicu si Florica de la TVDECE.ro pentru si cu oamenii din on-line-ul clujean. Eu stiam ca acesti oameni se mai intilnesc prin funkybar dar fiind destul de ocupat in off-line, n-am reusit sa-i intilnesc decit la Social Media Summit-ul organizat de revista Bizz, la finalul anului trecut la Cluj.

Concluziile mele dupa ce am asistat la discutiile de aseara, ar fi urmatoarele:

Avem oameni foarte tineri in on-line-ul clujean. Eu, cred, am fost printre cei mai in virsta de pe acolo . Asta inseamna ca avem la dispozitie energia si disponibilitatea unor oameni foarte tineri care vor sa se afirme ca o comunitate . Oameni tineri preocupati de un mediu nou, cu perspective deocamdata greu de intuit, pasionati de tehnologiile de ultima ora si de scris. Da, de scris pentru ca eu ca jurnalist recunosc faptul ca blogging-ul inseamna in buna masura jurnalism (de nisa, generalist, de entertainment…) Vorbind de comunitate eu cred ca initiativa trebuie sa vina preponderent  din interiorul ei (vezi campaniile pornite din on-line in decembrie). Cele care vin din exterior (ba blogerilor, faceti chestia asta pentru noi?) trebuie atent analizate fiindca uneori poti sa-ti pierzi credibilitatea daca te asociezi cu cine nu trebuie.

Chiar daca s-ar putea sa supar citiva oameni mai vechi din on-line, am avut aseara impresia ca exista un oarecare complex de inferioritate in fata liderilor din capitala. Un grad de admiratie putin nejustificat daca lasam la o parte notorietatea acestor lideri bucuresteni si citim ce scriu ei zilnic. Cred ca acestia nu se ridica la nivelul de scriitura al unor personalitati active exclusiv in off-line si a caror valoare e unanim recunoscuta atit in on-line cit si in off-line. Adica eu ma simt clar inferior unui autor ca Liiceanu dar nu vad unde e genialitatea unor tipi prezenti in blogosfera si care fac “senzatie” printr-un limbaj de mahala. Chiar daca au nus’ cati followersi si unici pe zi.

Nu-mi sunt foarte clare obiectivele pe care si le propun o parte din on-linerii de aseara. Bani? Brand Personal? Marketing? Fun? sau toate la un loc sau nici una dintre ele? Eu stiu exact ce fac aici. Scriu despre chestiuni care ma pun pe ganduri, asa ca intr-o confesiune facuta in fata unui public virtual si incerc sa impartasesc alte ganduri legate de munca mea de zi cu zi. Un fel de “in spatele scenei” pe care  joc un rol de jurnalist de radio si televiziune.

Si o ultima concluzie: fumam prea mult(Doamne cum imi miroseau hainele cind am ajuns acasa!) si trebe sa mai facem astfel de intilniri. Mai cred ca n-ar fi rau daca Zicu si Florica ar cere un rind de la fiecare particpant, inainte de eveniment, despre o tema data.

Have a nice weekend, ma internautilor!

Share

2 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.