Portretul luptatorului la tinerete

Un nou film se va lansa in 19 noiembrie in cinematografe.

La Cluj,proiectia pentru presa si  conferinta de presa vor fi vineri, 19 noiembrie de la 10.00, la Cinema Victoria, iar proiectia de gala va fi de la 19.30.

Un interviu cu regizorul acestui film il pregatesc pentru zilele urmatoare.

Detalii pe www.portretulluptatorului.ro

Unul dintre cele mai ambiţioase filme realizate în ultimii ani în România, în termeni de subiect şi de producţie,Portretul luptătorului la tinereţe este primul episod dintr-o trilogie care se numeşte Aproape linişte şi care va continua cu povestea Elisabetei Rizea şi cu cea a fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu.

Imediat după al doilea război mondial, când puterea a fost preluată de comunişti, în munţii României, grupuri de oameni s-au opus regimului opresiv cu arma în mână. Aproape toţi au sfârşit în temniţă ori în faţa plutonului de execuţie. Mai mult de 1000 de grupări de „partizani” anticomunişti au fost înregistrate în dosarele Securităţii, Munţii Făgăraş fiind unul dintre nucleele acestei lupte, între 1947 şi 1960.

Una dintre cele mai longevive grupări de a fost cea condusă de Ion Gavrilă Ogoranu: cei 12 tineri au rezistat în munţii Făgăraş, în condiţii extrem de dificile, aproape zece ani. Ogoranu a fost singurul din grup care nu a fost prins până în 1976, lucru unic în istoria grupărilor de partizani de oriunde. Legenda omului care s-a ascuns de Securitate timp de 27 de ani şi a camarazilor săi care au luptat pentru o idee sunt subiectul acestui film. Coutesy of http://filmreporter.ro

Mai multe detalii gasiti aici http://filmreporter.ro/portretul-rezistentei-anticomuniste-se-lanseaza-in-cinematografele-din-romania

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.