Bogdan Rosca

radio jurnalist

Prea politically correct

Europa e victima atitudinii “politically correct”.

Cee ce se intimpla in Anglia e clar o consecinta a politicienilor care au aratat cu degetul spre Politie si Armata cind acestea si-au facut datoria. E normal ca Politia si Armata sa impuna disciplina si prin folosirea fortei,  atunci cind ordinea sociala e tulburata si lucrurile scapa de sub control. Problema a aparut  cind politicienii au constatat ca majoritatea celor care le fac probleme sunt altfel decit cetatenii proprii sau englezii get beget. Ei au dezvoltat un discurs excesiv pro-minoritar pro-incluziv (contrar vointei minoritare ) si au uitat efectiv de conceptul de siguranta al cetatenilor proprii, platitori de impozite si respectuosi fata de sistemul social construit, cel putin in Anglia, in citeva sute de ani.

Situatia din Anglia are precedent in Paris, pe vremea cind Sarkozy era Ministru de Interne. El a avut insa curajul sa scoata armata in strada la algerinii care vandalizau periferiile si…a cistigat alegerile prezidentiale. Multa lume pune cistigarea acestor alegeri pe seama tupeului sau de a transa situatia conflictelor de strada din Paris.

Britanicii inca o bilbiie dar sunt sigur ca vor rezolva problema in aceeasi maniera.  Dar, semnalul e clar: Atitudinea “corect politica” este o greseala daca e aplicata excesiv. Legea poate fi corect politica dar sanctiunile pentru incalcarea ei nu. Cu atit mai putin aplicarea acestora in strada.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.