Bogdan Rosca

radio jurnalist

Prima minciuna a anului 2011

La Multi Ani tuturor celor care mai intra din cind in cind pe acest blog!

Saptamina trecuta am fost in concediu si am incercat sa fac un concediu total. Am intrerupt toate proiectele pentru ca simteam ca mi-a ajuns. Nu tu televiziune, nu tu radio si nu tu …blogg. Desi aveam doua idei pe care vi le puteam impartasi (situatia revolutionarilor  dupa 21 de ani si situatia de la Ocna Mures) nu mi-am gasit ragazul sa scriu. Dar subiectele mi-au ramas in minte si poate ca voi reveni asupra lor.

De astazi am inceput cu nervii. De fapt, nu cu nervii ci cu constatarea unor realitati profesionale care nu pot fi depasite, dar care pot fi totusi lasate in urma prin crearea unui filtru personal serios. Problema mea este ca acest filtru a devenit tot mai gros si treaba asta ma deranjeaza tot mai mult.

Printre altele azi am auzit prima minciuna din anul acesta. Ca cica leul se va intari anul acesta si bla, bla,bla

Asta e textul pe care il aud an de an in ianuarie pentru ca  Romanii sa-si tina economiile (cei care mai au) in lei. Ideea e foarte simpla: pensionarii si cei care nu stiu cind sa-si scoata banii (vezi cazul FNI) sunt lamuriti prin declaratii la virf sa-si tina banutii in lei. Statul are bani de imprumutat pentru ca sistemul imprumuturilor intre stat si proprietarii de bani inca  functioneaza, BNR-ul isi mentine depozitele interne in lei. Ideea e ca prin martie vom afla ca “din cauza unor derapaje internationale, bla, bla” (explicatii care nu vor fi intelese de cei convinsi sa-si tina banii in lei) leul s-a devalorizat si ca trebuie sa platim mai mult pentru creditele in euro si asa mai departe.

Eu unul m-am saturat de aceste minciuni si imi propun ca in 2011 sa nu mai inghita astfel de texte. Va invit sa va alaturati acestei atitudini pentru ca unii au impresia ca prea usor ne pot duce cu zaharelul.

Share

3 comments found

    1. Pai in euro firmele sunt adapostite de devalorizarea leului (aia de care nu se vorbeste la inceput de an) si daca ele traduc factura in lei si-ti incaseaza lei, legal nu e nici o problema.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.