Bogdan Rosca

radio jurnalist

Primele concluzii

Dragi prieteni,

In primul rand vreau sa va spun ca sunt ingrozit de informatiile pe care presa le-a descoperit si publicat despre Centrul Camil. M-au intors pe dos si m-au lasat fara cuvinte.

Au fost trei zile foarte grele. Din mai multe motive.

Primul, pentru ca ma simt amenintat. Reprezentantii centrului nu au avut nici o explicatie concreta la cele afirmate de mine. Nu au reusit sa explice de ce avem un pacient deshidratat cu plagi suprainfectate, hipoproteinemic si cu ulceratii.  Am primit prin intermediul presei numai amenintari cu darea in judecata, afirmatii calomnioase la adresa mea si a tatalui meu, denigrari.  Atentie! Eu nu cer nimic! Nu imi trebuie despagubiri si alte tampenii. Sunt insa un cetatean LIBER, din intamplare cu curaj de ziarist, care spune ca ceva nu a fost in regula cu un serviciu contractat. Credeti-ma ca as avea aceeasi atitudine   si daca as gasi un soarece intr-o franzela. Este dreptul Meu si al Nostru de a lua atitudine si de a cere autoritatilor sa verifice ce se intampla! Ca de aceea sunt autoritati si nu simple servicii de eliberare a adeverintelor. Nu inteleg de ce in astfel de situatii ne-am obisnuit sa nu reactionam. Intr-o lume normala, cineva ar fi facut o declaratie inteleapta prin care ar fi avut curajul sa-si  recunoasca deficientele si greseala! Nu in Romania! Eu si familia mea suntem amenintati prin declaratii si afirmatii facute de o persoana care, probabil, crede ca nu i se poate intampla nimic.

Al doilea motiv este pentru ca am primit  marturii legate de situatii incredibile pe marginea  acestui centru. Sigur, aceste marturii si dezvaluiri pot fi puse la dispozitia autoritatilor daca ele vor fi necesare in anchetele care se desfasoara acum.

Un alt motiv, si acesta deranjant, este ca dezbaterea publica aparuta ca urmare a diverselor articole din presa a capatat in anumite momente aspecte xenofobe si iredentiste. Romani vs maghiari, injurii catre comunitatea maghiara si altele. Va rog incetati cu astfel de tampenii. Nu imi vine sa cred ca nu se pot depasi apucaturile specifice Clujului anilor 90! Ce faceati daca era un centru al unei asociatii etnice din Banglades, Uzbekistan, Kargistan, China s.am.d? Aici vorbim de umanitate si grija pe care speram ca un serviciu contra-cost o poate aduce unei persoane suferinde. Indiferent de etnie.

Remarc si viteza de reactie a autoritatilor care, parte, s-au autosesizat  dupa  articole din presa. Deocamdata stiu doar din presa rezultatele unora dintre cerecetari (am vazut comunicatul de presa al Institutiei Prefectului Cluj).  Pe scurt, amenzi de 5500 de lei aplicate de ITM pe chestiuni de legislatia muncii si atentie ! pentru fisele de aptitudini ale angajatilor. DSP a gasit un frigider ruginit care s-a remediat ( si eu am spus ca locul prezinta incredere la prima vedere, dar tratamentul aplicat pacientilor este invizibil in spatele usilor inchise). S-a mai anuntat si  o cercetare a Politiei pentru care am si eu informatii de verificat primite de la cititorii acestui blog.

Doamnelor si domnilor, in final va doresc sa nu aveti parte de o astfel de experienta. Va doresc sa aveti puterea de demasca ipocrizia, de a gasi caile prin care sa va aparati demnitatea, familia si  de a face impreuna o tara bazata pe practici morale si umanitare sanatoase. Daca credeti ca aveti nevoie de mine pentru a va sustine , sunt aici!

Am sa va tin la curent cu cazul meu.

Si..Craciun Fericit!

Bogdan

 

 

 

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.