Bogdan Rosca

radio jurnalist

Protest pro Arafat la Cluj

Astăzi la Cluj aproximativ 100 de persoane au participat la mitingul de susţinere pentru  medicul Raed Arafat. Probabil ştiţi deja istoria acestei poveşti: Medicul Raed Arafat critică proiectul Legii Sănătăţii aflat în dezbatere publică, are un schimb de replici cu preşedintele Traian Băsescu şi a doua zi îşi dă demisia din funcţia pe care o deţinea în Ministerul Sănătăţii. Opoziţia face din asta tema săptămânii. Apar protestele antiguvernamentale şi antiprezidenţiale în ţară Cluj, Târgu Mureş(participare masivă), Bucureşti, etc. Traian Băsescu anunţă la televizor pe un ton reproşator la adresa poporului  că cere retragerea proiectului Legii Sănătăţii (vineri). Protestele continuă şi astăzi (sâmbătă)

Astăzi la Cluj  Piaţa Unirii era înconjurată strategic cu dube ale Poliţiei si Jadarmeriei şi de echipaje ale forţelor de ordine.  În piaţa erau prezente cam o sută de persoane şi foarte multă presă. Cei drept, mă aşteptam ca numărul participanţilor să fie mai mare. Cel mai vocal era grupul pro Roşia Montană care pe lângă lozincile antiprezidenţiale au strecurat şi cîte un Salvaţi Roşia Montană!.

Mă întreb dacă toate aceste lucruri înseamnă sau nu deşteptarea spiritului civic la români. Nu s-a ieşit aşa masiv  în strada  când s-au redus salariile bugetarilor, nici când s-a adoptat Legea Educaţiei. S-a ieşit în stradă şi atunci , mai ales în Capitală, dar Legile şi deciziile contestate au mers mai departe. Acum însă Legea a fost retrasă!!

Cert e că acum, la fel ca în 1989 totul a plecat de la un om. Atunci de la Laszlo Tokes, acum de la Raed Arafat (Arafat-Român Adevărat! se scanda azi la Cluj). Mi-e clar că avem nevoie de modele. De persoane care stau drept  indiferent de ce se întâmplă în jur.

Am făcut câteva fotografii în piaţă să vedeţi şi dubele şi protestatarii.

[facebook_ilike]

 

Share

4 comments found

  1. Eu zic ca grupul cel mai vocal era, de fapt, contra Rosia Montana ca, din cate am mai vazut, nu au facut nimic concret pentru salvarea localitatii.Si pare ceva necurat la mijloc ca nu se pot abtine nici cand se protesteaza cu alta ocazie…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.