Bogdan Rosca

radio jurnalist

Puterea de a face bine

Aseara am gasit raspunsul la o intrebare care ma preocupa de mult timp. Care e rolul real al politicii? sau Care e scopul luptei politice? Ei bine stiam ca e vorba de putere. Preluarea si mentinera puterii. Dar nu reuseam sa gasesc o contrapondere la ideea ca puterea insemna exclusiv bani.

Aseara mi-a trecut prin minte  ca puterea nu trebuie sa insemne numai bani. Puterea nu trebuie sa insemne numai accesul la pusculitele diferitelor ministere, la comisiile de intocmire a caietelor de sarcin, la comisiile de licitatii, la contracte banoase pentru firmele propri .

Puterea trebuie sa se transforme si in puterea de a face bine. Puterea de a genera stabilitate, de a crea prosperitate, de a facilita tot mediul de afaceri indiferent de culoarea politica, de a sustine pantofarul din colt, profesorul de la catedra, medicul din spital si elevul din banca. Atit timp cat puterea se intoarce impotriva lor pentru a mentine viabila ecuatia putere=bani, atunci trebuie sa fim onesti si sa constatam ca avem o problema. O problema sistemica. Majora.

Da stiu, e usor sa comentezi de pe margine. Asa ca va invit sa va ganditi la implicare. Ce faci TU ca sa schimbi ceva? Orice!  O regula de circulatie, un regulament, o decizie sau o strategie (daca exista) in vreun domeniu?

Va provoc sa-mi raspundeti la o intrebare simpla: care e cea mai potrivita forma de implicare?

[facebook_ilike]

 

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.