Bogdan Rosca

radio jurnalist

Radu Moisin prea tinarul primar interimar

Consiliul Local Cluj-Napoca decide astazi de la ora 15.00 cine va prelua functia de primar interimar al orasului, in conditiile in care dl.primar este “putin retinut”.

Nu va faceti iluzii, pentru ca rezultatul se cunoaste in avans. Dat fiind faptul ca in Consiliul Local Cluj-Napoca PD-L detine majoritatea (au 16 consilieri) e clar ca functia va fi preluata de dl.Radu Moisin.

Am realizat mai multe interviuri cu cei doi viceprimari ai Clujului si chiar daca risc sa-mi fac din nou “prieteni” cu ajutorul unor profesionisti ai microfonului, si procesomani pe deasupra,o spun deschis: l-as fi preferat pe dl.Laszlo Attila de la UDMR.  Dl.Radu Moisin e exemplul tinarului politician, devenit prea repede important. Cu alte cuvinte e mult prea tinar. E necopt, ca sa zic asa.   Intr-un timp foarte scurt a ajuns din presedinte al organizatiei de elevi a PD-L, viceprimar. Nu e vina lui. E vina sistemului care probabil nu a avut cadre si care a propulsat pe orbita un meteorit care n-a avut timp sa se sedimenteze. Asta se vede in felul in care reactiona in interviurile mele la intrebarile incomode, cum reactiona in fata intrebarilor dure puse de telespectatori. O repezeala in raspuns, o crestere usoara a tonului, ceva de genul “ba nu-mi spune mie cum se face. Stiu eu, cum trebuie si calea mea e unica”. Recunosc, s-ar putea  ca dl.Radu Moisin sa fie o capacitate si sa invete intr-un an cit altii in sapte… N-ar fi rau, dar intuitia imi spune altceva.

Pe de alta parte, viceprimarul UDMR, Laszlo Attila, e mult mai asezat. Medic pediatru de profesie, dl.Laszlo Attila are o alta abordare a problemelor. Obisnuit sa discute cu oamenii in momente dificile (nu e usor sa fi chirurg pediatru…) stie ca viata are multe tonuri. De gri. Nuantele ne marcheaza viata, mai mult decit o fac non-culorile alb si negru. In  discutiile pe care le-am avut eu cu dl. viceprimar, abordarea adaptata fiecarei probleme discutate mi-a dezvaluit o persoana capabila sa intuiasca solutii pragmatice si de bun simt.

Cert e ca mandatul de “interimar” poate fi prelungit legal pina la organizarea alegerilor locale. Cu siguranta PD-L nu va dori organizarea unor alegeri anticipate la Cluj in conditiile in care sunt constienti ca dl.Radu Moisin nu va trece de votul popular, nu au o alternativa, iar miasmele cazurilor Apostu si Bica alunga dracii de alegatori.

Dar oare opozitia are pe cine arunca in lupta? Ma gindesc la un raspuns pentru un articol viitor.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.