Bogdan Rosca

radio jurnalist
Recomandare muzicală: Buddy Guy

Recomandare muzicală: Buddy Guy

Când am aflat că prietenul meu Ciprian de la getmusic participă la Festivalul Internațional de Carte Transilvania am știut că voi pleca acasă, iar, cu câteva discuri. Da, știu, nu mă pot abține…Dar muzica e plăcerea și pasiunea mea și mă bucur de înțelegere acasă :).  Toți știu că sunt un împătimit al discurilor și cumpăr de pe unde apuc. Uite, ultimele cumpărate sunt 20 de discuri Electrecord cu muzică populară bănățeană. Pe bune.

Povestea cu Ciprian Tofană e altceva. Un tip senzațional, ultra pasionat de ceea ce face și un vânzător foarte bun. Așa că, dacă apuc la Gaudeamus Cluj, Oradea sau București, trec pe la el cu cardul :).

De data asta m-am dus la el cu o idee. Îmi doream un disc cu Joe Bonamassa și Beth Hart. Am plecat cu două cu Beth Hart, două cu Buddy Guy și unu cu Van Morrison și Joey de Francesco…

 

Am rămas cu gura căscată când am ascultat Born to play Guitar, discul dublu din 2015 al lui Buddy Guy!  Născut în 1936, acest blues-mann sună incredibil. Revista Rolling Stones l-a plasat pe locul 23 într-un top al celor mai buni chitariști din lume.  Pe un Fender din 1957 sonoritatea sa guturală și zveltă te face să te îndrăgostești pe loc de el. Albumul se deschide cu piesa care dă titlul albumului. Versurile sunt o adevărată confesiune a unui muzician trecut de 80 de ani: I was born in Lousiana/And at the age of 2/ My mama told my papa/ Our little boy s got the blues…

Și…, man cum sună omul astă!

 

Recomandarea mea e să ascultați suficient de tare acest  album despre care cred că e un adevărat diamant al genului Chicago Blues.  Și dacă vă place foarte mult veți fi surprinși să găsiți informații despre un old man like him în social media. Sau poate, nu:

 

Creditele albumului le găsiți aici.

 

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.