Printii maidanelor la Cluj

Aseara am facut o emisiune cu circ la TVR Cluj.

In discutie problema gunoaielor neridicate din centrul orasului. Ca sa intelegeti despre ce e vorba, poveste sta cam asa. In octombrie 2010 Rosalul (firma dlui Prigoana) cistiga licitatia pentru un sector al Clujului. Daca nu stiati Clujul are doua sectoare inventate de primarie pentru a putea introduce aceasta firma in oras in conformitate cu prevederile legale care spun ca nu poate fi mai mult de un operator intr-un oras…sau sector. Multumit domnule Prigoana ?

Din octombrie si pina acum Bratner Veres (vechea firma de salubritate din oras) a continuat sa ridice deseurile si din zona alocata Rosalului “pe baza unei intelegeri verbale” pina se pun la punct noii veniti. Cum de au cistigat licitatia de la Cluj daca nu erau pusi la punct n-ar trebui sa ne intrebam. In martie B.Veres primeste o amenda de la Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare (sper ca asta e numele comitiei,aflata la Bucuresti, si nesupusa presiunilor politice(?)  ) pentru ca nu se retrag din sectorul Rosalului. Mare e puterea unora…

B.Veres se retrage din sectorul (centrul orasului) Rosalului cu tot cu pubele. Clujeni ramin cu deseurile la usa pentru ca Rosalul nu se aduna sa duca gunoaiele. Tot clujenii le trintesc usa in nas reprezentantilor noii firme care le cere sa semneze contracte.

Aseara am discutat despre asta cu reprezentantii celor doua firme si prin telefon cu viceprimarul Clujului Radu Moisin. Asta, dupa ce primaria nu a trimis pe nimeni in platou desi au fost invitati cu o zi inainte.  Clujenii suna in direct si demasca implicarea portocalie in aceasta problema si reclama faptul ca primaria a fortat intrarea pe piata a firmei Rosal. Dl.Moisin  o da mai departe pe reglementarile cum ca orasenii nu pot sa-si aleaga operatorul de salubritate.

Seful de la Rosal care-si spune “Gunoierul Sef”, dl. Veres izbucneste si ii provoaca pe cei de la Rosal azi la ora 10 pe platoul Salii Sporturilor din Cluj sa-si arate utilajele. Dl. Veres  e convins ca Rosalul nu are aceste utilaje si nu pot face fata pretentiilor de curatenie ale Clujului. Azi Veres isi duce utilajele la Sala Sporturilor. Rosalul nu vine, pentru ca au sedinta cu dl Prigoana care a venit la Cluj. Am facut un subiect pentru presa locala? Am facut.

Ce mai vreau sa zic eu, din postura de moderator: Cred ca principalul vinovat este Primaria care a fortat intrarea in Cluj a acestei firme care (intimplator?) apartine unui fruntas PD-L.  Asta e una dintre metodele prin care se fac banii pe spatele clujenilor serviti pe tava si fortati sa semneze cu noul operator. Vorbim de 160.000 de contracte servite pe tava.  Daca va inchipuiti ca locuitorii din Cluj sunt niste prosti ia intrati pe domnuleprimar.ro. Si poate  mai scade trufia unora care se cred invincibili si se crediteaza cu 80 la suta in sondajele locale.

UPDATE: Colegii de la StirideCluj.ro au mai descoperit o chestiune legata de dansul printilor maidanelor de la Cluj http://www.stiridecluj.ro/politic/moisin-a-condus-audi-ul-rosal-dupa-ce-a-prezidat-licitatia-de-concesionare-a-serviciilor-menajare-castigata-de-aceeasi-firma

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.