Bogdan Rosca

radio jurnalist

Se ataca unii din on-line

Mno asta trebe s-o vedeti. Dupa ce am comentat ieri despre isteria presei de a transmite inmormintarea lui Ioan Boc, primesc un mesaj privat pe Facebook, pe care il fac public:

Ma asa ai scris acolo de parca tu lucrezi la CNN, nu la un radio de toata jena, care daca nu ar fi sustinut din bani publici s-ar inchide ieri. Ca sa nu mai mentionez televizunea… Ai fost si tu pe teren sa vezi ce e presa cum a fost orice student de la Jurnalistica, dar ai impresia ca iti poti da cu parerea despre lucuri.
Asculta tu de unu care stie ce e aia meseria, pana nu pleci din haznaua aia unde ambitia a murit in primele zile din decembrie 1989, nu poti tu judeca ce fac altii si ce risca altii.
Gandeste-te bine inainte sa judeci ceva. Dar mai ales gandeste-te la ce emisiuni faci tu si dupa aia impune standarde.
Apropo, ce emisiune faci tu? Ai fost vreodata pe teren? Ai scris vreo stire in viata ta, stirea ta?
Dupa ce le faci pe astea poti sa zici ca ala face aia si ala nu face aia! Ideea e ca daca ai fi facut asa ceva, atunci nu ai mai scrie, pentru ca ai intelege ce e meseria asta, a noastra, nu a ta!

Mesajul ii apartine unui fost coleg din televiziunea publica, Horea Soica,acum activ in on-line.

Am un singur raspuns: Da, frate ai  dreptate! Meseria in forma ei actuala e a voastra, a celor care stiu ce e aia meseria, pentru ca eu nu vreau sa-mi fac meseria asa. Prin urmare in forma asta v-o las voua! Si daca esti curios, radioul si televiziunea in care lucrez e CNN pe linga voi!

[facebook_ilike]

Share

7 comments found

  1. Gresesti cand spui ca unul din on-line ;). Mesajul e din partea unui ‘jurnalist” care eventual activeaza si in on-line. Cel putin asa inteleg eu din mesajul lui: e suparat jurnalistul din el

  2. Vezi ce feroce isi apara dreptul de a relata tampenii. Pentru ca e cel mai usor sa relatezi banalitati sau sa te asociezi intr-un grup infractional gen “Gazeta de Cluj” decat sa incerci sa faci jurnalism adevarat. Practic, asta vor si ei: sa fie lasat in pace sa ingroape meseria de jurnalist si sa o revigoreze pe aia de prostituat/prostituata.

  3. stimabile, acest Soica este o goarna a “serviciilor”, basca a catorva grupuri de interese dubioase – nu ca ar fi singurul in acest rahat de necuratat:))) – asa ca nu vad de ce te doare pe tine opinia lui! face parte din acea categorie pentru care analiza politica egal aflarea si impaunarea cu secrete de budoar politic, iar cea sociala cu lacrimile de crocodil varsate pentru feluriti nefericiti, cu o grija enorma de a nu atinge cauzele reale; pe scurt, un fel de realism socialist de-andoaselea:)))

    1. Sincer, nu ma doare opinia lui. Dar am vrut sa arat care sunt reactiile atunci cand iti sustii un punct devedere prin care subliniezi ca cictitorii pe care ei ii considera doar masa de manevra a unor politicieni nu vor sa consume ceea ce produc ei. Pina la urma suntem liberi sa alegem si eu imi fac cu grija alegerile atunci cind vreau sa ma informez sau sa ma documentez pentru “stirea pe care nu am scris-o niciodata”. Multumesc de comentariu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.