Bogdan Rosca

radio jurnalist

Telespectatorii sunt mai destepti decit ei

Peste o jumatate de ora intru in platoul TVR Cluj pentru un dialog cu analistul economic Emil Culda, vicepresedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania. E un om dintr-o bucata, care vede lucrurile din economie intr-un mod sanatos. Adica stie sa puncteze slabiciunile sistemului , dar, si asta mi se pare foarte important, stie sa ofere si solutii. As fi bucuros daca dupa ce il vedeti veti valida aceasta opinie a mea. Incepem la 17.00.

Vreau doar sa mai spun ca asistam din nou la o concentrare a atentiei publice pe subiecete de doi lei, in conditiile in care din sfera politica semnalele sunt mult mai puternice. Dumnezeu sa o ierte pe Malina dar riscam sa facem din ea o noua Elodia. Apoi vorba bunicilor mei, “Prostia si Domnia se Platesc” chestie care li se aplica si “vedetelor” dimbovitene care si-au spalat rufele in public si apoi au cautat sa dea cu inalbitor pe la tot felul de vrajitoare care culmea (?) le-au tepuit! Intre timp Guvernul trece la asu(o)marea raspunderii pe un subiect mega-sensibil intr-o democratie normala-comasarea alegerilor si bugetul de stat se pune la cale. Stiu romanii spre ce ministere merg cei mai multi bani?

Refuz in continuare sa cred ca acesta este nivelul  publicul consumator de presa din Romania si sunt convins ca sunt mult mai destepti decit editorii care-si trimit reporterii neinstruiti sa bata apa-n piua pe astfel de teme. Sper si sunt convins ca telespectatorii si cititorii romani invata incet incet ca au puterea de a schimba postul, de a nu mai cumpara ziare si de a alege informatii relevante pentru viata lor. Nu pot accepta o alta varianta. Ar fi muuuult prea trist si descurajant.

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.