Bogdan Rosca

radio jurnalist

Update alegeri in Maramures

Articolul despre campania electorala din Maramures a stirnit ceva interes, dupa cum arata datele de trafic.

Vin acum cu citeva completari descoperite ulterior care “justifica” gestul candidatei care si-a pus banner-ul electoral pe blocul prapadit din Baia Mare, subiect de presa.

Intrebarea e urmatoarea: De ce sa-ti pui banner-ul pe blocul in cauza?

Raspuns 1: Fiindca a fost ieftin. (partial corect si foarte pragmatic) Raspunsul ii apartine sotiei subsemnatului. (fire practica si pragmatica)

Raspuns 2: Le-a promis ca le izoleaza si renoveaza blocul. Raspuns de coleg de redactie, visator si prea altruist…

Raspuns 3: Din documentarea proprie a autorului: Modelul este preluat de la actualul primar care a cistigat alegerile cu ajutorul tiganilor din Hotvon si cu neprezentarea la vot a celorlalti baimareni. Costul? 10 lei pe membru de familie de tigan. (sursa credibila -presa locala care a reclamat chestiunile acestea la vremea respectiva). Recompensa pentru reusita: atribuirea locurilor si a autorizatilor de comercializare a pepenilor in oras (sursa-micii intreprinzatori din localitate). Asa ca eu cred ca banner-ul respectiv tocmai pe acest considerent a fost amplasat acolo (hai sa-i platim noi pina nu o fac ceilalti). Nu am nici o simpatie printre cei patru candidati dar se pare ca traseismul politic, combinatiile de tot felul sunt acasa in Maramures.  Cea mai tare mi se pare cea prin care tinarul primar a reusit sa deblocheze alegerile pentru primaria Baia Mare promitind marea cu sarea Executivului dupa care a candidat pentru opozanti.

[facebook_ilike]

Share

1 comment found

  1. Daca vreti sa o duceti tot asa sau mai rau alegeti P.D.L.,DACA II ALEGETI INSEAMNA CA NE MERITAM SOARTA.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.