Bogdan Rosca

radio jurnalist

viatalagradi.ro

Ma pregateam azi sa va scriu ce cred despre litoralul romanesc, ca sa dau un raspuns public tuturor celor care ma intreaba cum ne-am simtit acolo. Am sa dau si raspunsul acesta dar azi scriu putin despre un proiect si un om al carui fan declarat sunt.

Azi dimineata (daca ora 10.30, mai e dimineata ūüôā ) am deschis facebook-ul si am dat peste mesajul lui Adi Hadean legat de proiectul viatalagradi.ro.

Asa ca azi tin sa¬† scriu despre acest proiect de care eu am aflat intr-o emisiune la TVR Cluj pe care am realizat-o chiar cu Adi Hadean. Un proiect pus la punct de Adi impreuna cu profesorul Nicolae Hancu (mai are nevoie de prezentare?) sub umbrela primariei Cluj-Napoca. E vorba de retete si un ghid de bune practici pentru gradinite legate de alimentatia sanatoasa a copiiilor nostri. Mi se pare una dintre cele mai bune initiative de dupa 90 incoace pentru ca mai bine de 20 de ani ne minunam si ne inghesuiam cind lanturile de fast-food deschideau cite un drive in prin oras. Am insa indoieli ca aceste meniuri vor fi respectate si puse in practica de bucataresele si administratoarele gradinitelor….Am copil in grupa mare si stiu cu se pune problema…Asta nu ne impiedica insa sa preluam aceste retete acasa sau sa le impunem cu forta acolo unde obtuzitatea si comoditatea nu vor sa plece.

Vreau insa sa va mai spun ca sunt un mare fan Adi Hadean si sa imi cer scuze pentu faptul ca nu am onorat citeva din invitatiile sale. Cind si-a lansat expozitia de fotografie eram prins ca un canar intr-o cusca in studioul televiziunii….Cind a facut megafrigaruia la Zilele Clujului eram la citeva strazi mai incolo si cara sculele pentru sonorizarea Raliului Clujului…Prietene imi pare sincer rau ca nu am fost acolo. Stiu ca nu mi-ai simtit lipsa la citi prieteni ai deja, dar as fi vrut sa fiu acolo.

Acu o sa zica maestrul Adi, care azi¬† gateste la Romexpo¬†la Bucuresti, ca no bine ma, las ca ne vedem data viitoare!, da sa stiti ca am simtit nevoia sa zic asta (fiindca la mine scrierea inseamna zicere…).

Si acum fiti atenti aicea: Daca vreti sa stati pe net si sa cititi chestii care dovedesc ca viata asta-i faina si merita explorata intra pe adihadean.ro ; daca tot discursul legat de junk-urile din mincarea noastra iti creeaza insmonii cind te gindesti ca piciul tau maninca mizeriile retailerilor raspunzatori de globalizare, atunci viatalagradi.ro e solutia.

Simbata faina!

[facebook_ilike]

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.