Bogdan Rosca

radio jurnalist

Vreți o invitație? La un concert?

Chiar mă gândesc să trec acest blog pe nișa muzicală. Asta pentru că în ultima vreme se lipesc de mine evenimente muzicale care de care mai interesante.

Așa se face că vom avea posiblitatea la Cluj să ascultăm în formulă completă orchestra Buena Vista Social Club.  E genul de muzică ce te face să treci printr-o grămadă de sentimente. Să fi vesel, trist, melancolic, îndrăgostit, nostalgic…sunt toate la un loc. Buena Vista Social Club e numele unui club din Havana anilor 40 unde se organizau serate muzicale și dansante. Muzicienii locali performau aici reușind să rafineze foarte multe stiluri sud-americane clasice. E o muzică de inimă, e clar. E extraodinar e sensibilă și poetică.

La 50 de ani de la apogeul clubului este inventată formula modernă a orchestrei cu același nume de către muzicianul cubanez Juan de Marcos Gonzales și chitaristul american Ry Corder care au reușit să reunească o parte din veteranii clubului. După câteva concerte internaționale, printre care și la Carnegie Hall în New York, regizorul Wim Wenders semnează un documentar despre trupă. Filmul este nominalizat pentru un premiu al Academiei Americane de Film și câștigă alte premii internaționale.

Cam asta e povestea.

Pentru cei mai puțini familiarizați, iată si un mic videoclip (sursa youtube)

Orquesta Buena Vista Social Club cu Omara Portuondo & Eliades Ochoa vor cânta pentru prima dată în formulă completă la Cluj-Napoca în 26 iunie, la Sala Sporturilor Horia Demian. Biletele sunt disponibile la birourile Diesel Club (P-ţa Unirii 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (Cărtureşti), în reţeaua Eventim şi on-line pe dieselclub.ro,  pagina de Facebook a Diesel Events  sau site-urile specializate  eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro.

Surpriza vine abia acum: Vă ofer 2 invitații de câte doua persoane pentru concertul de la Cluj.

Întrebarea e simplă: Numiți cel puțin doi instrumentiști ai acestei orchestre. Primul venit, primul servit. Data limită-25 iunie. Unde? Pe mail: bogdan@bogdanrosca.ro.

 

Share

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.